'STRANGER THINGS'

Otkriven zanimljiv detalj sa seta hit serije koja ruši rekord za rekordom

09.07.2022 u 17:46

Bionic
Reading

Netflixova serija 'Stranger Things' obara rekorde po svojoj gledanosti, a autori su pazili na svaki detalj kako bi hit serija, smještena u osamdesete bila što autentičnija

Članica glumačke ekipe, slavna glumica Winona Ryder koja je svojedobno bila zaručena za Johnnyja Deppa, svoje je traperice koje je nosila 80-ih, poklonila kostimografima koji rade na posljednjoj sezoni 'Stranger Things'.

Kostimografkinja Amy Parris željela je sve u seriji učiniti što je moguće autentičnijim i bila je oduševljena kada se 50-godišnja glumica uspjela dokopati odjeće koju je nosila tijekom razdoblja u koje je smještena kultna serija.

'Čak smo koristili Winonine traperice iz 80-ih koje su bile svo ovo vrijeme u ormaru njezinih roditelja. Bile su savršene krojem, a i svojom bojom ispranog trapera. Izbjegavamo koristiti bilo što novo ili suvremeno osim ako nije apsolutno neophodno ili ako nemamo vremena da to sami napravimo... Oko 90 posto odjeća nošene na setu je nošeno i iz tog razdoblja', objašnjava kostimografkinje sad već kultne serije.

Stranger Things 4, vol. 1, foršpan Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Amy i njezin tim također su proučavali fotografije djece iz raznih školskih godišnjaka iz tog doba kada je trebalo osmisliti izgled za učenike srednjih škola Hawkins i Lenora Hills.

'Proučavali smo stvarnu djecu iz tog razdoblja. Eddiejeva odjeća inspirirana je dečkima koji su slušali metal glazbu, npr. Dia i King Diamonda', objasnila je i pozvala sve koji su inspirirani modom u seriji da kupuju vintage odjeću. Osim toga, to je i održivije za okoliš, a modne kombinacije posebnije.

Inače, nakon što je zbog serije 'Stanger Things' pjesma Kate Bush iz 80-ih 'Running Up That Hill' ponovno završila na top ljestvicama, isto se dogodilo i s legendarnom pjesmom 'Master of Puppets' benda Metallica. Kultna pjesma nastala 1986. godine, iste godine u koju je radnja smještena, pojavljuje se u jednoj od scena u četvrtoj sezoni, u finalu zvanom 'The Piggyback', a i članovi benda bili su oduševljeni načinom na koji su redatelji, braća Duffer ukomponirali glazbu u seriju.