KARLOVAČKI DANI PIVA

Oglasio se i Bajaga: 'Momci iz Hladnog piva su postupili šmekerski i kolegijalno'

11.08.2018 u 16:54

Bionic
Reading

Iako nije htio komentirati odluku organizatora Dana piva u Karlovcu o otkazivanju njegova koncerta koji je bio planiran za 3. rujna, Momčilo Bajagić Baja je iskazao poštovanje prema članovima brenda Hladno pivo koju su odbili nastupati kao njegova zamjena

Nakon što su organizatori Dana piva u Karlovcu zbog negodovanja dijela braniteljskih udruga i branitelja Momčilu Bajagiću Bajagi otkazali koncert i kao zamjenu pozvali Hladno pivo, dečki iz benda su se oglasili na svojoj službenoj Facebook stranici, izjavivši kako 'ne žele biti ničija zamjena'.

Potez dečkiju iz Hladnog piva Bajaga je prokomentirao za srpski portal Vice, ocijenivši ga 'šmekerskim i kolegijalnim'.

'Momci iz Hladnog piva su super. Svaka čast. Da je bila obrnuta situacija i mi bismo postupili isto. Šmekerski i kolegijalno, rekao je Bajag. Na dodatna pitanja o tome što se promijenilo pa da ove godine nije dobrodošao u Karlovac, nije željeo odgovarati, uz izvinjenje da se sprema za večerašnji koncert.

Hladno Pivo je organizatore Dana piva odbilo uz Bajaginu pjesmu 'Ovo je Balkan'.

'Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 03.09., o čemu su se jučer raspisali razni mediji, odlučili smo se razbiti dileme i trileme oko toga: 'Doći ćemo možda popiti pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo biti ničija zamjena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živjeli!', napisali su članovi benda, a tko će naposljetku biti Bajagina zamjena još uvijek nije poznato.

Iako organizatori festivala nisu potvrdili kako je Bajagin koncert u Karlovcu otkazan zbog negodovanja branitelja, spomenuli su kako je na njima da 'poslušaju građane Karlovca, a posebno branitelje jer su oni zaslužni za obranu Karlovca i hrvatske države', dok je Petar Banić, predsjednik Koordinacije svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Karlovačkoj županiji, izjavio kako 'nije u redu da takav pjevač za kojeg se zna da je u Kninu 1993. pjevao četničke pjesme nastupa u Karlovcu, gradu čije su snage bile na prvoj crti bojišnice'.

Menažment benda Bajaga i instruktori za Jutarnji list je istaknuo da Bajaga nikada nije pjevao to što mu se pripisuje i ne želi da pravda takve stvari.

'U Hrvatskoj je popularan pjevač, ima brojne obožavatelje i to je jedina prava istina. Pred Bajagom su još tri koncerta u Hrvatskoj kojima se radujemo i ovaj događaj nije doveo u pitanje nijedan od tih nastupa', rekli su iz menadžmenta. Bend će već 17. kolovoza biti u Varaždinu, gde će nastupiti prvog dana Špancirfesta.

  • +3
Momčilo Bajagić Bajaga Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić