sven marcelić

Oborio je rekord u 'Potjeri' i osvojio 115 tisuća kuna, a sada poručuje: 'Ne namjeravam biti lovac niti mi je to ponuđeno, a da i je, ne bih to bio'

01.10.2022 u 15:14

Bionic
Reading

Odgovorivši na 22 pitanja Sven Marcelić iz Zadra ovog je tjedna oborio rekord ‘Potjere'. Nakon što je osvojio 115 tisuća kuna, profesor hrvatskog jezika i književnosti i sociologije te zaljubljenik u kvizove koji živi i radi u Zadru potaknuo je veliko zanimanje. U svojoj objavi na Facebooku odlučio je razjasniti neke stvari te je otkrio kako, unatoč nagađanjima, ne namjerava biti 'lovac' spomenutoj emisiji niti mu je tko nudio taj angažman

'Hvala vam svima na pažnji koja me pratila zadnjih dana. Ne namjeravam biti lovac niti mi je to itko nudio, a da i je ne bih to bio, jer moj je habitus i interes vezan uz posao koji radim, a svojih '15 minuta slave' iskoristit ću za veću vidljivost onoga čime se i inače bavim na Facebuku, a to je komentiranje hrvatske društvene, ekonomske i političke stvarnosti uz nadu u ipak nešto veći 'impact',' napisao je Sven Marcelić u svojoj podugačkoj objavi na Facebook profilu koja je privukla pažnju obožavatelja 'Potjere'.

'Nadam se, za kraj, da će sve ovo što se dogodilo biti poticaj nekoj osobi da jednog dana dođe do 23. Vidim na pub kvizovima i u samoj Potjeri puno sjajnih mladih ljudi koji razbijaju stereotipne poglede o gledanju u mobitel i zombijima ekrana i iskreno nekoj 18-godišnjakinji ili godišnjaku koji prvi put dolaze na televiziju želim takav uspjeh,' dodao je.

Podsjetimo, Sven Marcelić, 43-godišnjak iz Zadra, profesor hrvatskog jezika i književnosti, jedini je dospio u završnu potjeru odlučivši se boriti za višu ponudu od 115 000 kuna i odabrani iznos pritom uspješno osvojio. Bio je to doista impresivan rezultat jer nikada se u povijesti ‘Potjere’ nije se dogodilo da neki natjecatelj, čak ni ekipa, točno odgovori na 22 pitanja.

'Ovakvi rezultati nisu ni na probi, da jedna osoba to može napraviti, možda je to jer se čitalo brzo’, rekao je lovac Krešimir Sučević Međeral nakon emisije, a Svena je čitav studio nagradio pljeskom.

U svom postu Sven Marcelić se zahvalio svima na podršci i čestitkama koje je primio tijekom protekla dva dana. primao nakon Potjere u četvrtak. ' Posebno bih želio zahvaliti svojim suigračima Luki, Zlatku i Ivanu, koji su bili sjajna ekipa i nadam se da ću ih ponovno gledati u emisiji, jer su svi puno znali na probi i u razgovorima prije emisije. Često pritisak snimanja uživo bude težak. Naravno, pozdravljam i svojeg kolegu Krešimir Sučević-Međeral kojeg poznajem još od davnih dana, puno prije kvizova. Bio je to odličan dvoboj,' napisao je u Facebook objavi.

  • +2
Sven Marcelić Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Istu objavu poželio je iskoristiti i kako bi razjasnio neke stvari koje su, kako kaže, primijetio da su bile predmetom rasprave. ' Jedna je vezana uz moje predstavljanje kao profesora hrvatskog koji ne radi u struci. S obzirom na to da sam zaposlen na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za sociologiju, a često sam prisutan u medijima kao komentator političkih zbivanja gdje sam predstavljen kao sociolog, želio sam na neki način odvojiti ovaj kvizaški dio koji je moj hobi i nije profesionalna aktivnost. S obzirom na to da sam diplomirao kroatistiku i sociologiju ja sam zaista, tehnički gledano, profesor hrvatskog koji ne radi u struci. A ovim putem bih pozdravio sve moje kolege sociologinje i sociologe,' napisao je.

'Druga stvar je vezana uz grad iz kojeg sam. Dakle, živim i radim u Zadru, gdje sam doselio pred šesnaest godina. S druge strane, moji su djetinjstvo i mladost vezani uz Zaprešić gdje sam završio osnovnu školu i živio sve do završetka fakulteta, kao i Zagreb gdje sam maturirao i diplomirao (a i igrao rukomet u Medveščaku). Osjećam se jednako Zadranin i Zaprešićanin i oba grada smatram 'svojim', razjasnio je Sven svim znatiželjnicima.