REAKCIJA NAKON POBJEDE

Ni grč u nozi nije ga omeo na putu do pobjede: Evo što Sven Marcelić kaže nakon sinoćnje 'Potjere'

30.09.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Nakon što je u sinoćnjoj 'Potjeri' odgovorio na čak 21 točan odgovor i pobijedio lovca Krešimira Sučevića Međerala, svi žele znati tko je Zadranin Sven Marcelić, profesor hrvatskog jezika i književnosti i sociologije, koji je osvojio 115 tisuća kuna

Da će dogurati toliko daleko i u konačnici pobijediti lovca Krešimira Sučevića Međerala nitko nije ni sanjao, iako je već na samom početku, u brzopoteznoj minuti odgovorio točno na čak devet pitanja, što mu je za daljnje natjecanje donijelo 31.500 kuna.

Slušajući savjet ekipe, uzeo je višu ponudu i najavio lovcu da mu neće biti lako, što se na kraju pokazalo točnim. 43-godišnji Sven Marcelić sinoć je u 'Potjeri' napravio rekord, jer dosad niti jedna ekipa, a kamoli pojedinac, nisu u dvije minute točno odgovorili na čak 21 pitanje (on je u konačnici skupio 22 koraka). Tijekom dvije minute dao je samo dva netočna odgovora.

'Čestitam vam na 115.000 kuna, ovo nema smisla ni igrati', rekao je odmah lovac Krešo i dodao kako se takvi rezultati ne viđaju ni na probama emisija kada se čitaju reciklirana pitanja iz prijašnjih emisija.

  • +4
Krešimir Sučević Međeral Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Nakon emisije, dok se još nisu slegli dojmovi, Zadarski.hr kontaktirao je svog sugrađanina i od njega doznao mnoge zanimljivosti. Kako je rekao, još je uvijek pod dojmom, pun adrenalina. Otkrio je i da se na televiziji nije vidjelo da je sjedio na barskoj stolici koja mu je bila previsoka da bi stavio noge na pod, a opet preniska da bi ih mogao držati za stolicom. Zbog toga je noge držao u 'nekom čudnom, skvrčenom položaju' od čega je na kraju dobio grč, koji zbog adrenalina isprva nije ni osjetio.

Budući da iza sebe već ima televizijskog iskustva, te je davao izjave, javljao se uživo..., tremu nije imao. Puno mu je, priznaje, teže bilo snalaženje u novoj situaciji, budući da prije nije bio na televizijskim kvizovima. Najteže su mu bile završne dvije minute, kada je stigla i navala adrenalina koji ga je tjerao na brzo razmišljanje.

Lovca Krešu poznaje s fakulteta, zajedno su studirali, na različitim smjerovima, obojica su i doktorirali na Sveučilištu u Zadru, a isti dan imali su i promociju. Kako je rekao, nakon svega dobio je i 'neizravnu ponudu' da i sam bude lovac u 'Potjeri'.

'Ja se bavim drugim stvarim,a ja sam znanstvenik prije svega i uvijek mi je to dobar način da budem informiran o raznim stvarima. Biti lovac nije nešto što bih radio, pogotovo u tjednom ritmu... Vjerojatno bi to financijski bilo bolje nego kao profesor na fakultetu, ali što se tiče svih drugih stvari, ne vidim se baš u tome', rekao je Sven Marcelić koji će nagradu od 115 tisuća kuna potrošiti prvenstveno na obitelj.

'Neke srednje velike intervencije ćemo napraviti, nešto renovirati, malo pokrpati neke standardne naše hrvatske probleme, ali sigurno da će biti i malo putovanja, nešto i knjiga iz daljnjeg razvoja znanja i slično.'