REKORDER 'POTJERE'

Novi lovac iz 'Superpotjere' Sven Marcelić: Biti u studiju mu je domaći teren, a smatra se Zadraninom i Zaprešićanom

27.03.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na HTV-u je krenuo novi kviz, a prvi put je petero lovaca okupljeno u supertim. Uigrani lovci 'Potjere' Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga u dobili su pojačanje. Obožavateljima kviza novi lovac je već dobro poznat

Sven Marcelić je u listopadu s rekordna 22 točna odgovora pobijedio lovca Krešimira Sučevića Međerala i otišao kući 115 tisuća kuna. Zaljubljenik u kvizove koji živi i radi u Zadru potaknuo je tada veliko zanimanje, no u objavi na Facebooku je objasnio da ne namjerava biti 'lovac' niti mu je tko nudio taj angažman. Lovačka uloga naposljetku ga je ipak sustigla.

Prije 25 godina bio je kod Joška Lokasa u 'Izazovu' i od tada više nije bio na televizijskim kvizovima, ali često sudjeluje u pub kvizovima. 'Potjeru' je dugo gledao i igrao uz ekran i nakon nekog vremena je prelomio, javio se i prošao. Iza sebe ima i iskustva poput sudjelovanja u praćenju predsjedničkih izbora 2009. godine kad je u oba kruga bio u programu uživo cijelu večer.

  • +3
Sven Marcelić Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Profesor hrvatskog jezika i književnosti i sociologije zaposlen je na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za sociologiju i često kao politički komentator gostuje u HRT-ovim emisijama. 'Biti u studiju mi je domaći teren i to je bila moja prednost, jer često vidim ljude koji puno znaju, a to je bio slučaj i s ekipom koja je bila sa mnom u Potjeri, ali kad se upale kamere osjećaju vrstu pritiska na koju nisu naučeni i pokažu puno manje znanja nego što ga imaju, a ja sam to lako izbjegao jer mi je televizija domaći teren i tu nemam puno problema' kazao je za Večernji list.

U privatnom životu živi s partnericom Mare a roditelji su jednogodišnjeg dječaka. Djetinjstvo i mladost vezani su uz Zaprešić gdje je završio osnovnu školu i živio sve do završetka fakulteta, kao i Zagreb gdje je maturirao i diplomirao (a i igrao rukomet u Medveščaku). Rekao je da se osjećam jednako Zadranin i Zaprešićan jer oba grada smatram 'svojim'.

  • +20
Super Potjera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica za HRT