dala sve od sebe

Novi film Kate Winslet u koji je dala čitavu sebe: Sama isplatila plaće ekipi

19.09.2023 u 14:15

Bionic
Reading

Popularnu glumicu Kate Winslet već duže nismo viđali u većim filmskim projektima, no njezin najnoviji film 'Lee' već je predstavljen u Torontu. Kako bi uspjela dovršiti snimanje, Winslet je dala i više negoli je bilo potrebno

Nagrađivana britanska glumica u Torontu je predstavila svoj najnoviji film 'Lee'. Međutim, ne radi se o bilokakvom filmskom projektu u kojem je surađivala kao glumica, već o filmu uz koji se posebno vezala te je u njegovo snimanje uložila više no što je bilo potrebno. Iako se ne zna kada će film stići u kina ili na streaming platforme, čini se da je riječ o filmu koji je glumica procijenila kao vrlo važan.

47-godišnja Kate Winslet glumi Lee Miller, model koja je postala fotografkinja iz Drugog svjetskog rata, u biografskom filmu adaptiranom prema biografiji 'The Lives of Lee Miller' iz 1985. Antonyja Penrosea, a koji se dijelom snimao i u Hrvatskoj.

O odabiru glumice koja će tumačiti fotografkinju koja je svojedobno surađivala s prestižnim časopisom Vogue oglasio se i njezin sin i biograf koji je priznao da je zadovoljan njezinim angažmanom, a otkrio je i da je Winslet bila uključena u više aspekata osim same glume.

Naime, u ranim fazama produkcije financiranje filma bilo je nesigurno, a u jednom trenutku Winslet je osobno pokrila dvotjedne plaće kako bi bila sigurna da će film nastaviti s realizacijom. Osim toga, sudjelovala je i u odabiru glumaca te je povjerila svoje povjerenje komičaru Andyju Sambergu kojem je pripala uloga fotografa Lifea Davida Schermana, Millerova bliskog prijatelja.

'Nisam mogao reći ne glumi uz Kate Winslet. Ona je nevjerojatna. Znao sam da će ovaj film biti određene kvalitete, bez obzira na sve, zbog nje', komentirao je Samberg kojem je ovo prva uloga u drami.

  • +4
Kate Winslet Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, nisu samo financije bile problematične. Na prvom danu na setu glumica se ozlijedila!

Uvježbavajući scenu u kojoj Lee trči ulicama francuskog grada Saint-Maloa dok je bio bombardiran 1944. godine, Winslet se poskliznula i padom ozlijedila leđa.

'Imala sam tri masivna hematoma na kralježnici, ogromna. Jedva sam mogla ustati', otkrila je Winslet koja se nekako i dalje pridržavala iscrpljujućeg rasporeda dok je prolazila kroz bol.

KATE, SIGOURNEY I ZOE

Zvijezde 'Avatara' plijenile elegancijom u crnom od glave do pete

Pogledaj galeriju