TVRDI FOTO AGENCIJA

Nova obmana za javnost: Još jedna fotografija kraljevske obitelji digitalno je manipulirana

20.03.2024 u 13:31

Bionic
Reading

Nakon skandala s fotografijom koju je Kate Middleton objavila s djecom povodom Majčinog dana, koju su potom vodeće foto agencije odlučile maknuti iz svoje ponude smatrajući da se zbog digitalne manipulacije zavarava javnost, pod povećalo su došle i ostale fotografije članova kraljevske obitelji pa je otkriveno da je još jedna fotografija 'digitalno poboljšana', unatoč poricanju fotografa koji ju je snimio

Službena fotografija s krštenja princa Archieja, na kojoj ponosno s prvorođenim sinom poziraju vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, u doba dok su još živjeli u sreći i skladu s ostatkom kraljevske obitelji, najnovija je u nizu fotografija kraljevske obitelji uvučene u sada već sagu o manipulaciji fotografijama.

Foto agencija Getty proglasila je upravo tu fotografiju, na kojoj su i Kate Middleton i princ William, kralj Charles III i kraljica Camilla, Doria Ragland te Lady Jane Fellowes i Lady Sarah McCorquodale, da je 'digitalno poboljšana'. Mnogi se pitaju zašto je tomu tako, budući da na fotografiji nisu vidljiva nikakva očita odstupanja.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Istu je snimio modni fotograf Chris Allerton, a objavljena je nakon Archijeva krštenja 6. srpnja 2019. godine. Upravo on je odmah reagirao na suludi istup foto agencije, oštro zanijekavši bilo kakvu manipulaciju nad fotografijom.

  • +8
Kate Middleton i princ Wiliam Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon Kateine fotografije objavljene povodom Majčinog dana, koju su vodeće foto agencije povukle iz svoje ponude, iste su 'na zub' uzele i portret pokojne kraljice Elizabete II s njezinim unucima i praunucima, a koju je u kolovozu 2022. u Balmoralu snimila Kate Middleton.

Gdje je Kate Middleton? Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN LOCK/I-IMAGES/EYEVINE/AA/ABACA/ABACA PRESS/BACKGRID/BACKGRID USA/JONATHAN BUCKMASTER/MIRRORPIX/DOUG PETERS/PA IMAGES/RUPERT HARTLEY/GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Na fotografiji su uz kraljicu njezini unuci, djeca princa Edwarda, Lady Louise Mountbatten-Windsor i James, grof od Wessexa, kao i osmero praunučadi - Lena Tindall, princ George, princeza Charlotte, Isla Phillips, princ Louis, Mia Tindall, Lucas Tindall i Savannah Phillips.

Koja je iduća fotografija 'na meti', ostaje nam vidjeti.