HIT DESTINACIJA ove ZIME

Nema tko nije tamo: Mali karipski otok okružuju superjahte milijardera, a plaže su mu prepune zvijezda

31.12.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Sveti Bartolomej (Saint Barthélemy), francuski karipski otočić od 24 kilometra kvadratna, ovih zimskih blagdana hit je destinacija jahtaša milijardera i svjetskih zvijezda

U blizini glavnog grada i luke Gustavia, superjahte ekskluzivnog kluba bogataša usidrene su uz samu obalu, što njihove vlasnike, baš kao i na našoj obali, oslobađa obveze prijave i plaćanja pristojbi.

Dominira jahta Eclipse vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča, vrijedna 700 milijuna dolara, a do nje je usidrena Le Grand Bleu, jahta vrijedna 150 milijuna dolara. I ta je jahta pripadala Abramoviču, prije nego što ju je 2006. prodao najboljem prijatelju i poslovnom partneru Eugeneu Shvidleru.

Uz obalu Svetog Bartolomeja trenutno su usidrena i dva broda u vlasništvu osnivača WhatsAppa Jana Kouma, 220 milijuna dolara vrijedan brod Moonrise i sestrinski brod Power Play, vrijedan 'samo' 20 milijuna dolara. Od ostalih značajnijih vlasnika brodova usidrenih uz otočić ističu se Ann Walton Kroenke, poduzetnica i nasljednica Walmarta, i britanski milijarder John Caudwell, vlasnik tvrtke Phones4U.

Zvijezde na pješčanim plažama

Ovih blagdana na plažama Svetog Bartolomeja uočen je velik broj poznatih svjetskih imena. Zimske praznike je na karipskom otoku proveo i osnivač Amazona Jeff Bezos. Drugi najbogatiji čovjek na svijetu nije stigao superjahtom, ali je s djevojkom Lauren Sanchez i društvom proveo Štefanje na unajmljenoj jahti, točnije na splavi na napuhavanje privezanoj za jahtu na kojoj se sunčao i mazio s Lauren.

BOŽIĆ NA KARIBIMA

[FOTO] Uz nju pazi kako izgleda: Lauren Sanchez istuširala šefa Amazona, no pažnju su privukle njezine obline

Pogledaj galeriju

Za ostatak zvjezdane ekipe koja se razmiljela plažama Svetog Bartolomeja djelomično je zaslužna dobrotvorna modna revija milanske modne kuće LuisaViaRoma u korist Unicefa.

Engleska pjevačica kosovskih korijena Dua Lipa nastupila je na tom događaju u srijedu navečer.

Vrijeme na Karibima iskoristila je i za hvatanje Sunčevih zraka, čime se također pohvalila na Instagramu.

Na dobrotvornoj reviji bila je i 37-godišnja brazilska manekenka Izabel Goulart, a sa zaručnikom Kevinom Trappom, njemačkim nogometašem, na plaži je primijećena još na Badnjak.

Zvijezda realityja 'Keeping Up With The Kardashians' Scott Disick vrijeme na Svetom Bartolomeju provodio je u društvu 25-godišnje manekenke Belle Banos, s kojom je zadnji put viđen prije godinu dana.

Na otoku je proteklih dana bila i Kimberley Garner, no manekenki specijaliziranoj za kupaće kostime ovo je bio radni odmor.

Užitak s poslom spojila je i švedska manekenka Victoria Silvstedt, a na otok je stigla uoči Božića i prije svečane Unicefove dobrotvorne večeri odradila nekoliko snimanja.

Modnom pistom prošetao se i bivši boksač Mike Tyson, a prošloga tjedna na plažama Svetog Bartolomeja primijećen je u šetnji sa suprugom Lakihom Spicer (44) i kćerkom Milan (13).

Na dobrotvornoj modnoj reviji bili su i glumac Cuba Gooding Jr., danska manekenka i bivša djevojka Leonarda DiCaprija Nina Agdal, norveška ljepotica Frida Aasen i njezin zaručnik Tommaso Chiabra te glumica i model Fiammetta Cicogna s partnerom Carlom Hirschmanom.