aktivirali su se

Nakon 17 godina Kojoti ponovo u studiju

20.11.2017 u 14:32

Bionic
Reading

Kojoti, za mnoge jedan od ponajboljih rock 'n' roll sastava na ovim područjima, početkom su ove godine nakon gotovo 17 godina hibernacije ponovno stali pred publiku. Comeback se dogodio krajem siječnja na festivalu Brijačnica, nakon čega je uslijedio vrlo uspješan niz koncerata diljem Hrvatske i regije

Stara je kemija ponovno profukcionirala pa je sve vodilo k tome da se četvorka ponovno, nakon sedamnaest godina, zatvori u studio u kojem su počekom ovoga tjedna završili tri nove pjesme od kojih će prva publici biti predstavljena već sljedeći tjedan, a nedugo potom bit će izbačena i druga, stoji u priopćenju.

Obje pjesme bit će puštene u radijski eter te će biti objavljene digitalno na Deezeru. Prvu će pratiti lyrics video, a drugu i službeni video spot; oba će biti objavljena na YouTubeu, a režirat će ih Dalibor Barić, redatelj čiji sjajan prošli rad možete pogledati u videu 'Ne dam te' Ivane Rushaidat & Rakete.

Nakon što nove pjesme budu puštene u 'život', Kojoti će objaviti luksuzni box- set 'Dragocjeno raskošno i blistavo' te će 9. prosinca u Tvornici Kulture održati prvi, samostalni zagrebački koncert.

'Dragocjeno raskošno i blistavo' bit će objavljen u izdanju Dancing Beara, a sadržavat će njihova tri dosadašnja studijska albuma 'Kojoti', 'Halucinacija' i 'Sex Disco Kung Fu' te bonus materijale i dvije nove pjesme.

Kojoti Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nove pjesme Kojota snimljene su u studiju G.I.S. u Jelušićima, nedaleko od Rijeke pod paskom snimatelja i producenta Mateja Zeca. Na snimanju novih pjesama u studiju G.I.S. pridružili su se i gosti: bubnjar Leo Rumora, ovog puta u ulozi vokala, pjevačica Iva Močibob i Vedran Križan na klavijaturama. Instrumentalnu i vokalnu podršku bendu u novim pjesmama daje i virovitički multiinstrumentalist Danko Krznarić.

Nove pjesme Kojota, nisu izvučene iz ladice, već su posve nove. Glazbu potpisuje Viduka, a u tekstovima mu je, kao i nekad, asistirao pjevač Alen Marin.

'U Kojotima sviraju isti ljudi kao i prije, ali danas je 2017. pa sukladno tome nećemo raditi pjesme jednake onima koje smo radili kad smo imali 22 godine. Pjesme sam uskladio s današnjim vremenom. Sve je to rock and roll, ali u modernijoj varijanti. Nakon ove tri pjesme, za otprilike dva mjeseca, idemo snimati sljedeće tri pjesme, dok će nam za tri, četiri mjeseca biti objavljena vinilna kompilacija s najboljim pjesmama, na kojoj će biti i novih singlova. Budući da sam 'vinyl freak', bila mi je užasna želja imati vinil Kojota. To je jedini bend u kojem sam svirao, a koji nema vinil', otkrio je Davor Viduka.