10. veljače

Garage in July gostovat će na koncertu Kojota u Tvornici kulture

26.01.2024 u 12:00

Bionic
Reading

Subota, 10. veljače 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Garage in July gostovat će Kojotima na njihovom velikom slavljeničkom koncertu u Tvornici kulture. Nakon duže sviračke stanke Bagi, Igor, Bojan i Krešimir spremni su za povratak na scenu. Večer dvostrukog rokenrola najavljena je za subotu, 10. veljače 2024. godine.

Garage in July - Ostat ću mlad (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Garage in July nazivan je jedinim hrvatskim visokooktanskim Swamp'n'Roll bendom. Dečki su ga osnovali 2011. godine dok su, kako sami kažu, još uvijek bili klinci. Uzor i inspiracija bili su im The Stooges, Velvet Underground, The Rolling Stones, The Sonics, a na njih su utjecali i delta i chicago blues. Uz dvije gitare, bas, bubanj i usnu harmoniku njihov je zvuk zanimljiv spoj Mississippija i Baranje. U Tvornici kulture svirat će pjesme sa svih dosadašnjih izdanja: ‘7’ (2013), ‘Imaš li strasti?!’ (2015), ‘Sjaj u blatu’ (2017) te ‘Swamp'n'Roll’ (2020). Ovim će koncertom promovirati i proslaviti svoje live izdanje ‘ŠTALA !’ objavljeno u studenom 2023. godine. Live je snimljen na njihovom nastupu na Blues-Rock Festivalu u osječkom klubu Epic.

Garage in July - Imaš li strasti?! (Official Video) Izvor: Društvene mreže

‘Bend osjeća ogromnu zahvalnost i čast što će pozornicu dijeliti s bendom na čijoj su glazbi odrastali! Od srca hvala Kojotima na pozivu, svirati u Tvornici kulture s takvim bendom ostvarenje je sna!’, rekli su uzbuđeno dečki iz benda. Uz najavu urlika, znoja, grebanja i režanja gitara i ritam sekcije poručili su: ‘Dođite u Tvornicu 10. veljače da zajedno slavimo rock'n'roll, ljubav i život!’

Garage in July - Svemirski igrači (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Ususret velikom zagrebačkom koncertu Kojoti su objavili novi singl ‘Nismo djeca’. Pjesma je već oduševila publiku na koncertima kultnog zagrebačkog benda i nagovijestila status buduće rock himne generacije. Iskreni stihovi s temom iz svakodnevnog života, zarazan refren i plesni ritam elektrizirajuće energije dobitna su kombinacija koja osvaja na prvo slušanje.

U sklopu svog koncerta u Tvornici Kojoti će proslaviti 30 godina od osnivanja benda te promovirati novi singl, a publika će moći uživati u pjesmama koje su formirale i promijenile scenu ovih prostora. Zvuk prljavog i sirovog rokenrola podsjetit će publiku da je još uvijek živ i da su Kojoti nezamjenjivi, a koncert će dodatno uveličati posebno gostovanje benda Garage in July.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 18 eura.