FANTASTIČAN PRIJEM PUBLIKE

Na svjetskoj premijeri u Veneciji film 'Dune' popraćen osamminutnim ovacijama

04.09.2021 u 14:30

Bionic
Reading

Nije samo publika s oduševljenjem dočekala iščekivani znanstveno-fantastični film na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji. Redateljica Chloe Zhao probila se do redatelja Denisa Villeneuvea kako bi ga nsažno zagrlila i čestitala mu

Svjetska premijera filma 'Dune,' piše Hollywood Reporter, popraćena je u petak navečer na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji osamminutnim ovacijama publike.

Opći dojam o dugo očekivanom znanstveno-fantastičnom epu sažela je redateljica Chloe Zhao uzviknuvši 'fantastično' i to zagrlivši redatelja Denisa Villeneuvea do kojeg nije došla samo tako.

Redateljica Zhao, koja je ove godine članica natjecateljskog žirija festivala, probila se kroz redove Sala Grande nakon projekcije kako bi čestitala kolegi Villeneuveu.

Cijeli petak bio je u znaku filma 'Dune' piše Hollywood Reporter, pa je nakon brujanja oko filma koja su uslijedila po završetku jutarnjih projekcija za novinare, u popodnevnim satima pomutnju na Lidu izazvao mladi glumac Timothée Chalamet.

Nešto prije 19 sati, dok je venecijansko sunce zalazilo za horizont, na crvenom tepihu se pojavio Villeneuve sa savojom ekipom talenata.

Pred oduševljenu gomilu mladih Talijana iz generacije Z koja je okružila kino, izašli su Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Sharon Duncan-Brewster, Dave Bautista, Stellan Skarsgård i Chen Chang, a najviše vriska privukao je mladi Chalamet, koji je crvenim tepihom prošao rurku pod ruku s redateljem Villeneuveom.

  • +9
Svjetska premijera filma 'Dune' u Veneciji Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uobičajeni kapacitet Sala Grandea od 1200 mjesta prepolovljen je zbog mjera predostrožnosti oko Covida, a sretnici koji su imali sreće dobiti jednu od iznimno oskudnih ulaznica za projekciju dobili su neuobičajeno prostran i udoban doživljaj premijere.

U Villeneuveovu interpretaciju znanstvenofantastičnog klasika Franka Herberta iz 1965. godine ostali su uronjeni dva sata i 35 minuta.

Film su producirali Legendary Entertainment i Warner Brothers, a to je prvi od dva planirana poglavlja ove franšize.

'Dunem' će se u europskim kinima pojaviti 15. rujna, a u američkim kinima i HBO Maxu 22. listopada.