nova platforma

Na novom multimedijskom servisu Una osim Ivane Paradžiković su i Josip Šarić, Frano Ridjan

28.09.2021 u 16:02

Bionic
Reading

Medijsko nebo postat će bogatije i šarenije zahvaljujući platformi koja će gledateljima u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kako se najavljuje, pružiti 'potpuno drugačiji pristup u kreiranju zabavnog i informativnog programa'

Riječ je o multimedijalnoj platformi UNA koja računa da će osvojiti srca više od 10 miliona gledalaca širom regiona. Idejni tvorac ovog ambicioznog medijskog projekta, Dejan Jocić, na panelu 'Budućnost televizije' tijekom održavanja 14. Weekend Media Festivala u Rovinju, javlja Indikator.ba.

'Budućnost televizije se zasniva na audio-vizualnom sadržaju, na autentičnosti, voditeljima, i prije svega na čovjeku. Televizija nam ne znači ništa bez ljudi, zato smo se fokusirali na dovođenje zanimljivih lica koja će vratiti zabavu i autentičnost na vaše ekrane. Una će imati jedinstvenu digitalnu platformu čiji će sadržaj omogućiti interaktivnu komunikaciju sa korisnicima', izjavio je Jocić inače, osnivač Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, specijalizirane tvrtke za financiranje preko institucionalnih i privatnih investitora.

Na medijskoj platformi Una društvo će gledateljima praviti pjevač Haris Džinović, kao i jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Andrija Kuzmanović, poručuju prvi ljudi Une.

'Gledatelji u timu Une će gledati i Ivanu Paradžiković, eksperta za istraživačko novinarstvo, zajedno s kolegom iz redakcije informativnog programa Josipom Šarićem. Popularni voditelj Frano Ridjan, Maja Bajamić, glumac Stefan Bundalo, kao i novinarka i voditeljica Dejana Rosuljaš, također će biti dio Unine postave. Pored navedenih, ekipi će se pridružiti još mnoga imena iz čitave regije', otkrivaju.

Projekt se, kako je najavljeno zasniva na najsavremenijim digitalnim tehnologijama i uključuje televiziju visoke rezolucije, decentralizirano upravljanje produkcijskim resursima putem hiperbrzih optičkih veza i uz korištenje state-of-the-art rješenja kao što su kamere s automatskim pohranjivanjem podataka na cloud, interaktivne aplikacije i najsuvremenije studijske produkcijske tehnike s daljinski kontroliranim i robotiziranim kamerama.

  • +7
Ivana Paradžiković Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL