SPREMNA JE

Novi početak Ivane Paradžiković: 'Život je opet bio dobar prema meni'

28.09.2021 u 14:26

Bionic
Reading

Nakon kraće pauze i dugog toplog ljeta, tijekom kojeg je punila baterije za nove angažmane, Ivana Paradžiković spremna je na novu životnu avanturu, o kojoj je sve otkrila na Instagramu

Iako se, otkako je napustila Novu TV i emisiju 'Provjereno' nagađalo o novim poslovnim angažmanima omiljene televizijske voditeljice, Ivana Paradžiković tek je sada otkrila što i kako namjerava dalje. Ljeto je provela uživajući u njemu i puneći baterije, a sada je spremna za novu avanturu.

Odjevena u zelenkasto odijelo s tenisicama i T-shirtom, pozirala je pored staklene stijene s pogledom na Zagreb i tu fotografiju objavila na Instagramu uz poduže objašnjenje koje prenosimo u cijelosti:

'Prvi put u životu bila sam... Nezaposlena. Na burzi. Od svoje 18-e ja radim! U počecima i nekoliko poslova paralelno. Dizanje u 5 pa odlazak u tiskaru, popodne televizija, navečer u garderobi na partyjima... Znalo se dogoditi i 48 sati bez sna... Samo s posla na posao. S posla na posao.

Nakon 18 godina staža, pred svoj 40-i... ja sam nezaposlena! Srijemica u meni je doživljavala horor života. Odrasla i odgajana u obitelji gdje je rad jedina valuta koja se cijeni i poštuje. Težak, mukotrpan rad. Ništa preko noći i ništa lagano. Treba platiti kredite, treba živjeti, preživjeti... Bilo me strah, priznajem to.

'Čile...Piči, ne žali, makar sutra ležali'... u glavi mi se vrtjela rečenica koja me definirala, koju je tata znao izgovarati u teškim vremenima. Jer vremena su bila teška. Pičila sam. Nisam žalila. U igri su bile opcije a, b i c. Opcija c je bila otići kod prijateljice u Švicarsku čistiti hotel. Par mjeseci dok ne smislim što ću. Svaki posao je posao. Raditi nije sramota, ali, život je opet bio dobar prema meni.

  • +7
Ivana Paradžiković Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Danas je dan kada slavim. Upravo sam potpisala ugovor sa Zavodom za zapošljavanje. Na temelju poslovnog plana država mi je odlučila dati vjetar u leđa, pogurati me da si nabavim opremu, da mogu raditi ono što volim, ono što najbolje znam! U cijeloj toj birokratskoj zavrzlami, administraciji, formularima i dokumentima...upoznala sam masu divnih ljudi; ljudi koji su me pomagali savjetom, ohrabrenjima. Svi oni čine sustav. Sustav koji tako često kritiziramo, gazimo, a gotovo nikad ne hvalimo.

Danas, kada slavim novi početak, želim zahvaliti svim tim ljudima na šalterima, prvoj liniji naše frustracije, adresama koje uglavnom dobiju sve najlošije od nas. Hvala vam. I hvala ti živote. Stari bi bio ponosan. Ja i moja nova torba simboličnog imena. Šokica. Spremne smo.'