U ZAGREBU

Metal fešta u Boogaloo klubu uz škotske veseljake Alestorm

13.11.2023 u 17:45

Bionic
Reading

Sve je spremno za dugoočekivanu metal feštu ove srijede, 15. studenog, u Boogaloo klubu, gdje će nastupiti jedan od najveselijih bendova tog žanra Alestorm, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency

Prije 19 godina u malom škotskom gradu Perthu grupa momaka odlučila je osnovati epic metal bend s pjesmama o piratima, nazvali su se Battleheart i uspjeli objaviti nekoliko demo snimaka i steći lokalnu bazu fanova.

Godine 2007. rad benda privukao je pažnju diskografske kuće Napalm Records, i nakon promjene imena u Alestorm potpisali su ugovor za pet albuma.

Debi album 'Captain Morgan's Reveng'" objavljen 2008. odmah ih je visoko lansirao i omogućio im turneje i nastupe na festivalima poput Wacken Open Air, Bloodstock Open Air, Graspop Metal Meeting i Sweden Rock Festival.

Alestorm je do sada izdao sedam albuma, a najnoviji od njih 'Seventh Rum of a Seventh Rum', s jasnom asocijacijom na album Iron Maidena 'Seventh Son of a Seventh Son', bit će promoviran u Boogaloou. Članovi benda su Christopher Bowes (vokal), Mate Bodor (gitara), Gareth Murdock (bas), Elliot Vernon (klavijature) i Peter Alcorn (bubnjevi).

Elvenking je talijanski power/folk/progressive metal bend koji su 1997. osnovala dva prijatelja gitarista, Aydan i Jarpen, obojica dijeleći strast prema heavy metal glazbi i folkloru. Uskoro im se pridružio Sargon kao basist, 1998. Damnagoras se pridružio bendu kao pjevač, a nakon toga je došao bubnjar Zender. Izdali su 11 studijskih albuma, a glazba im crpi inspiraciju iz različitih žanrova kao što su metal, folk, hard rock, pop, prog i klasika.

Keops, bend sa zagrebačkom adresom koji svoje korijene vuče iz Rijeke, sa svojim albumom 'Road to Perdition' i potpisivanjem ugovora s njemačkom izdavačkom kućom NoCut, prije tri godine krenuo je osvajati inozemno tržište. Dosad su dijelili stage s kultnim Rageom, te odradili europsku turneju s legendama thrash metala Overkillom i Exhorderom.