VOLE TEŠKE NOTE

Iznenadit će vas tko su najveći ljubitelji heavy metala među slavnima

21.10.2023 u 07:36

Bionic
Reading

Heavy metal jedan je od najdugovječnijih glazbenih žanrova te se tvrdoglavo i uspješno opire svim trendovima i neprestano evoluira privlačeći svojim moćnim zvukom, koji definitivno nije za svakoga, neke nove generacije. Zahvaljujući svojoj snazi, teatralnosti, impresivnim gitarama i stilu na koji je nemoguće ostati ravnodušan, a nerijetko i politički ili socijalno angažiranim tekstovima, metal vojska ne gubi svoje članstvo, dapače…

I dok neki ljubitelji ovog neuništivog pravca njeguju imidž po kojem ćemo ih odmah prepoznati, za druge pak nikad ne biste rekli da su metalheadsi, a među njima ima i dobro poznatih lica iz svijeta showbusinessa.

Tko bi ikad pomislio da su ljubitelji moćnih gitara i kompliciranih solaža najljepša holivudska plavuša, zvijezda filma 'Barbie' Margot Robbie, Jim Carrey, Jason Momoa, Post Malone, Joe Manganiello, Norman Reedus ('The Walking Dead'), a to je bio i pokojni legendarni glumac Christopher Lee, najpoznatiji po ulozi čarobnjaka Sarumana u 'Gospodaru prstenova'.

Ovo su neki od najpoznatijih ljubitelja heavy metala među slavnima:

Joe Manganiello

Zvijezda serije 'True Blood' i bivši suprug Sofije Vergare postao je ljubitelj metala još u djetinjstvu. U ranijem intervjuu otkrio je da je slušao Van Halen, Gunse, Dr. Feelgood

'Sjećam se da sam imao kazetu 'Ride the Lightning' i puštao bih je u Sonyjevom vokmenu iznova i iznova… U srednjoj školi gledao sam Panteru, Sepulturu i Biohazard. Mislim da je Pantera bila na drugom dijelu turneje 'Vulgar Display of Power', a Panteru nisam želio propustiti kad je taj bend došao u Pittsburgh. Morao sam vidjeti White Zombie, Metallicu, Deftones… Slušao sam i Nine Inch Nails, Ministry, Revolting Cocks… Tamo gdje sam odrastao sva su djeca igrala Dungeons & Dragons, slušala Metallicu i Fugazi te imala stariju braću s posterima Led Zeppelina na zidu i u majicama s metal bendovima', rekao je. Hell yeah, Joe!

  • +5
Joe Manganiello Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Margot Robbie

Kao da nije dovoljno to što je Margot Robbie stekla naklonost mnogih metalaca glumeći Harley Quinn u 'Suicide Squad', stekla je još više fanova kad si je dala oduška i podržala Silverstein, Bullet for My Valentine i Slipknot gostujući u talk showu Jimmyja Fallona. U Fallonovoj emisiji Robbie je nastup Slipknota nazvala 'vjerojatno najboljim koncertom na kojem sam bila'. Lijepa Australka je nastavila: 'Čak i ako ne volite metal, mislim da bi vam se jako svidio koncert Slipknota jer je to nevjerojatan doživljaj.'

MARGOT KAO BARBIE

Ne može kraće: Najljepša holivudska plavuša osvanula u odvažnoj mini haljini

Pogledaj galeriju

Jason Momoa

Da, i Jason Momoa je metalhead! Jedna od najcool stvari vezana uz ovoga glumca definitivno je njegova dugogodišnja ljubav prema heavy metalu. Ako ga pratite na Instagramu, nedvojbeno ste vidjeli objavu s nedavnog koncerta Metallice. Snimka obožavatelja u nastavku, koju je podijelio TMZ, prikazuje Momou kako uživa u mosh pitu. Kao da to nije dovoljno, na Instagramu je prenio da je uspio otići u backstage i družiti se s Metallicom i Panterom.

Mnogi se sjećaju i da se u majici omiljenog benda pojavio na Comic Conu u Melbourneu 2017., a u intervjuu za Bass Player 2021. prisjetio se kako su on, sin i kći svirali obradu pjesme 'Sober' benda Tool dok je snimao 'Aquamana'. (On je svirao bas, sin je bio na bubnjevima, a kći na gitari.)

Jim Carrey

Legendarna je scena u kojoj šašavi detektiv za životinje Ace Ventura (glumi ga Carrey) napravi kaos na koncertu brutalnog benda Cannibal Corpse (sjetimo se samo ludog plesa i growlanja)… To nije sasvim slučajno jer je Carrey velik ljubitelj metala, pa je i u mnogim intervjuima isticao da mu je to najdraži bend uz Napalm Death - što je nesumnjivo najbolja promocija žanra kada dolazi od jedne od najvećih zvijezda s holivudske A-liste.

Nicolas Cage

Da, i Nicolas je veliki headbanger, a zanimljivo je to da je njegov sin Weston bio član bendova Eyes of a Noctum i Arsh Anubis te je ljubitelj ekstremnog black metala. U ranijem intervjuu njegov je sin otkrio da glumac obožava Darkthrone i Satyricon. Zanimljiv odabir, Mr. Cage!

Stephen King

Tko je više u dodiru s tamom od samog Stephena Kinga? Legendarni autor horora je true metalac te je već tvitao o Slayeru, Black Sabbathu, Motorheadu, Metallici i Judas Priestu. King je također poznat po tome što 'radi uz glasnu glazbu', npr. uz AC/DC i Guns N' Roses.

Jada Pinkett Smith

Glumica Jada Pinkett Smith, supruga Willa Smitha, ne samo da je luda za metalom, već je imala i nu metal bend Wicked Wisdom, s kojim je svojedobno nastupila i na Ozzfestu. Holivudska zvijezda među svojim omiljenim bendovima navodi Mastodon, Crowbar, Skindred i Cult Of Luna. 'U mladosti sam slušala sve vrste metala, npr. Metallicu, Guns N’ Roses…. Uvijek bih gledala Axla Rosea i pomislila - zašto nema nijedne cure koja radi takvo što? Oduvijek sam željela dobiti priliku izaći na pozornicu i svirati.'

Demi Lovato

Disneyjeva princeza i deathcore? Doista je to teško spojiti u jednu rečenicu, no Demi Lovato je odrasla slušajući žešće note. Tijekom intervjua za Front Row Live Entertainment, govorila je o Job for a Cowboy i Bring Me the Horizon kao bendovima koje i danas voli poslušati. Glazbenica i glumica također se prisjetila kako je gledala Unearth i Dimmu Borgir uživo - cijelo vrijeme bila je u prvim redovima, izgubila cipelu u mosh pitu i okušala se i u crowd surfingu do pozornice.

u Los Angelesu

Ne viđamo ih često: Cameron Diaz sa suprugom uživala u pravom ljetnom izlasku

Pogledaj galeriju

Cameron Diaz

Nekad holivudska miljenica Cameron Diaz u ranijem intervjuu otkrila je da se pri izboru dečka vodila isključivo njegovim glazbenim ukusom. 'Kao tinejdžerica iz Long Beacha, slušala sam Iron Maiden, Ozzyja Osbournea, Whitesnake, tako da su mi se sviđali dečki s make upom koji imali raskuštrane frizure i odijevali se upadljivo', prisjetila se Diaz za The New York Post. Inače, udana je za Benjija Maddena iz benda Good Charlotte, s kojim ima kćerkicu Raddix, pa se čini da se njezin glazbeni ukus ponešto promijenio, okrenuvši se pop-punku.

Steve-O

Njegovo obožavanje metala razvilo se puno prije nego što je postao dio ekipe 'Jackassa'. Sa samo 12 godina prevrnuo je cijeli Toronto da bi pronašao članove benda Motley Crue koji su posjetili grad u sklopu turneje. Nazvavši sve hotele koje je mogao, konačno je stupio u kontakt s bratom menadžera benda, nabavio si propusnice za backstage te upoznao Tommyja Leeja i Nikkija Sixxa. Svaka čast!

St. Vincent

Malo je poznato to da je indie rokerica St. Vincent, pravim imenom Anne Erin Clark, također dio metal vojske. Hvalila je svojedobno gitarističke bravure Dimebaga Darrella u intervjuima, rekavši da bi jedini rif koji bi voljela da je ona napisala onaj koji se čuje u antologijskom hitu Pantere 'Cowboys From Hell'. St. Vincent cijeni jako i Tool, pa je tijekom nastupa u emisiji 'BBC Music Session' izvela njihovu pjesmu '46 & 2'.

Lady Gaga

Lady Gaga, kojoj su na turneji 2014. predgrupa bile cure iz japanskog benda Babymetal, nikad nije krila ljubav prema metalu, pa smo je često mogli vidjeti i u T-shirt majicama bendova Iron Maiden, Slayer, Stryper… Utjecaj klasičnog rocka i metala itekako se ogleda u njezinom kasnijem radu, ali i u smislu za modu, a o tome je - posebno o svom omiljenom bendu Iron Maidenu - razgovarala u intervjuu za CR Fashion Book. 'Oni su jedan od najvećih rock bendova u povijesti, po mom mišljenju. Mnogi nisu svjesni važnosti metala i njegove veličine. Ti dečki su punili stadione, a i dalje to rade', rekla je američka glazbenica, čiji je najpoznatiji metal trenutak bila bez sumnje izvedba 'Moth Into Flame' s Metallicom na dodjeli Grammyja, a koja je izazvala podijeljene reakcije.

Michael Fassbender

Hvaljeni irsko-njemački glumac veliki je fan glazbe, a njegov dječački san bio je postati gitarist heavy metal benda. Njegovi najdraži bendovi su, između ostalih, Metallica, Iron Maiden, Megadeth, Slayer, Sepultura… 'Danas ljudi slušaju sve i to je isto super, ali kad sam bio u srednjoj školi, bili ste gotičar, dio grunge ekipe, panker ili metalac i to vas je na neki način određivalo - kako izgledate i s kime se družite', prisjetio se glumac odrastao u Irskoj.