nema GA u javnosti

Marijan Ban dobio Porina, a donio mu ga je prijatelj Belan: 'Hvala ti na divnim pjesmama'

11.04.2023 u 11:09

Bionic
Reading

Bivši frontmen grupe Daleka obala ove je godine dobitnik Porina za životno djelo. Uz njega su ovogodišnji dobitnici pokojni pjevač Massimo Savić i Dušan Šarac

Porin za životno djelo dodjeljuje se umjetnicima koji su svojim trudom, radom i uspjesima obilježili hrvatsku glazbu, onima koji su se upisali u povijest, Marijan Ban ga je dobio u svom domu u Splitu, iz ruku Nene Belana.

'Moj prijatelj i kolega, legendarni Marijan Ban dobio je Porina za životno djelo, a meni je pripala osobita čast da mu ga uručim u njegovom domu u Splitu što sam s guštom i napravio. Marijane, hvala ti na tvojim divnim pismama', poručio je Neno u objavi na društvenim mrežama.

Glazbenik je s fotografijom koja prikazuje čin dodjele, naglasio kako mu je to velika čast. Inače, bivši frontmen Daleke obale prije nekoliko godina povukao se iz javnosti, više ne daje intervjue, a rijetko ga i viđamo.

  • +3
Neno Belan i Marijan Ban Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U izdanju Cantusa pred kraj prošle godine izašla mu je pjesmarica s čak 30 njegovih pjesama, a Ban ju je osobno darovao svom prijatelju i kolegi Neni Belanu koji se tada također pohvalio na društvenim mrežama: 'Dobio sam i posvetu'.