Anthony Ciccone

Madonna se oprostila od brata koji je živio kao beskućnik: 'Naučio si me razmišljati izvan okvira, hvala ti Anthony!

28.02.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Pop diva je u ponedjeljak odala počast svom starijem bratu, u Instagram priči koju je podijelila nekoliko dana nakon njegove smrti

'Anthony, hvala ti što si me kao mladu djevojku upoznao s Charlie Parkerom, Milesom Davisom, budizmom, taoizmom, Charlesom Bukowskim, Richardom Brautiganom, Jackom Kerouacom i ekspanzivnim razmišljanjem 'izvan okvira'', poručila je Madonna uz crno bijelu fotografiju iz prošlosti te dodala:

'Posadio si puno značajnih sjemenki u moj život'. Podsjetimo, njezin stariji brat preminuo je u petak u 66. godini života, a što je objavio njegov šogor Joe Henry (inače pjevač i tekstopisac oženjen Madonninom sestrom Melanie Ciccone) na društvenim mrežama. Još nije poznat uzrok njegove smrti, no zna se kako se godinama borio s alkoholizmom te da je bio beskućnik koji je čak živio ispod mosta u Michiganu.

Anthony Ciccone je bio najstariji od šestero braće i sestara, a od slavne sestre je bio stariji dvije godine. Odrastali su u strogoj katoličkoj obitelji. Tvrdio je da mu je cijela obitelj okrenula leđa te da nikad ne bi ni prihvatio sestrin novac.

Madonna mu je navodno nekoliko puta pokušala platiti odlazak na odvikavanje, a i otac mu je žalio pomoći i ponudio mu je posao, ako se sredi. DailyMail je 2017. pisao da je uspješno završio određenu vrstu programa odvikavanja.

  • +10
Madonna Izvor: Profimedia / Autor: B4859 / Avalon / Profimedia