nekretninski mogul

Ma kakva gluma, Brad Pitt zgrće pravo bogatstvo na nekretninama

02.01.2024 u 21:57

Bionic
Reading

Brad Pitt se može pohvaliti impresivnim imovinskim portfeljem zbog kojeg je prošle godine ostvario sedmeroznamenkastu dobit, a upravo su njegove nekretnine bile čest predmet rasprave tijekom njegovog razvoda od Angeline Jolie

Holivudski glumac Brad Pitt otkrio je da nije samo nagrađivani glumac, već i mudar nekretninski mogul s imovinskim portfeljem vrijednim 72 milijuna dolara.

Glumčeva kolekcija imovine proteže se po cijelom Los Angelesu, uključujući Beverly Hills, New Orleans pa čak i Europu, a glumcu je prošle godine donijela profit od 31 milijun dolara. O opsegu Bradovog uspjeha u prodaji nekretnina posebno se raspravljalo dok je njegov razvod od bivše supruge Angeline Jolie bio u tijeku, a detalji o Bradovom impresivnom imovinskom portfelju naširoko su se ispitivali.

Naime, slavni glumac kupuje nekretnine i ulaže u nekretnine od 1994. godine, a tijekom gotovo tri desetljeća iz svog je portfelja izvukao veliku zaradu.

luksuzna zdanja

Poznati su se ove godine baš seljakali: Evo kakve su kuće kupili

Pogledaj galeriju

Jedan od najznačajnijih poteza zvijezde 'Kluba boraca' bio je kada je prošle godine prodao svoje obiteljsko imanje. Prvobitno kupljeno za 1,7 milijuna dolara prije više od 30 godina, imanje je prodajom ostvarilo dobit od 31,3 milijuna dolara kada je prodano za nevjerojatnih 33 milijuna dolara. Inače, imanje se moglo pohvaliti skate parkom, tajnom špiljom i čak tri bazena, a tu su se skrasili Brad i Angelina sa svojom obitelji uključujući i njihovo šestero djece. Par se vjenčao 2016., ali su se razveli samo dvije godine kasnije.

Zvijezda je također zaradila značajan profit od drugih ulaganja u nekretnine uključujući tri stana u četvrti Frogtown u Los Angelesu. Također je napravio povijesnu investiciju kada je ugrabio bivšu kuću američkog pisca D.L. James u Carmelu, Kaliforniji, za 40 milijuna dolara i to bez hipoteke. Njegov prethodni dom s bivšom suprugom Jennifer Aniston također je vrijedio vrtoglavih 45 milijuna dolara.

  • +4
Angelina Jolie i reper Akala Izvor: Profimedia / Autor: Vincenzo Aloisi/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jedno ulaganje u nekretnine o kojem se intenzivno raspravljalo nakon brakorazvodne parnice između Brada i Angeline je njihova francuska vinarija i vinograd dvorca Miraval. Izvorno kupljeno 2008. godine za 60 milijuna dolara, imanje ima 35 soba i proteže se na 1000 hektara, a poznato je i po svom vinu diljem svijeta, posebno po roséu. Imanje Miraval također je mjesto gdje se par zavjetovao na vječnu ljubav na privatnom i intimnom vjenčanju 2016. godine.

Vanity Fair je ranije izvijestio da je 2011. par izgleda postigao dogovor prema kojem je Brad trebao kupiti Angelininu polovicu posla i nekretnine. Međutim, dogovor je navodno zapeo kada je Brad pokušao ubaciti Ugovor o povjerljivost koji bi spriječio njegovu bivšu partnericu da javno govori o njihovoj zloglasnoj svađi koja se odigrala pred njihovom djecom u privatnom zrakoplovu 2016., za koju se vjeruje da je bila razlogom njihovog razvoda. Međutim, tvrdi se da je Angelina inzistirala na Ugovor o povjerljivost, prije nego što je na kraju odustala od dogovora.

MODERNO ZDANJE

Brad Pitt počastio se luksuznom kućom od stakla; pogledajte kako izgleda

Pogledaj galeriju

Za vrijeme brakorazvodne parnice Angelina je svoju polovicu prodala ruskom milijarderu Juriju Shefleru, a taj potez je navodno iznenadio Brada. Prošle je godine Bradov impresivni portfelj nekretnina zaradio više od 30 milijuna dolara, a time je glumac bio drugi na listi holivudskih slavnih investitora u nekretnine, odmah iza kolege glumca Marka Wahlberga.