prava zrakoplovna muka

Let iz noćne more: Elton John proživio dramu u svom avionu zbog kvara na hidraulici

23.02.2022 u 14:33

Bionic
Reading

Legendarni britanski glazbenik proživljavao je neopisiv strah u svom privatnom avionu dok je letio prema New Yorku kako bi nastupio u Madison Square Gardenu u sklopu svoje oproštajne turneje Farewell Yellow Brick Road Tour

Nešto poslije 10 sati u utorak, 74-godišnji Sir Elton napustio je zračnu luku Farnborough u Hampshireu, ali nakon sat vremena od polijetanja pilot je morao napraviti polukružno okretanje dok se približavao obali južne Irske. Pilot je javio kontroli leta da odobre hitno izvanredno slijetanje, donosi Sun.

Zrakoplov se dvaput neuspješno pokušavao spustiti po jakom vjetru, a ekipa vatrogasaca pod sirenama je pristigla na aerodrom Farnborough u gradiću Hants. Prema riječima neimenovanog izvora, zbog drame u zraku Elton John bio je u šoku i potresen, no nekoliko sati kasnije sjeo je na avion za SAD i stigao na vrijeme na svoj nastup. Kasnije je na Twitteru potvrdio svoj siguran dolazak, napisavši: 'Bok New York! Vidimo se večeras'.

'Užasno vrijeme i epski naleti vjetra učinili su slijetanje gotovo nemogućim. Dva pokušaja da se avion spusti su propala. Avion je bio nošen vjetrom i nije mogao sletjeti, a oluja je dodatno pogoršavala stvari', ispričao je očevidac Philip Thompson.

  • +7
Elton John Izvor: Profimedia / Autor: Martyn Goddard / Shutterstock Editorial / Profimedia