'I'LL BE THERE FOR YOU'

Kultna uvodna scena 'Prijatelja' uopće nije trebala izgledati ovako, a producenti su sad otkrili zbog čega su je izmijenili

02.06.2021 u 14:22

Bionic
Reading

'Prijatelji' ne bi bili 'Prijatelji' bez kultne uvodne scene ispred fontane. Međutim, da su se producenti držali originalne zamisli, te scene uopće ne bi bilo

U izbačenom isječku specijala 'Prijatelji: Ponovno zajedno' producent Kevin S. Bright otkriva kako su isprobali više različitih stvari s uvodnom scenom, o kojoj je čak ovisilo hoće li serija 'Prijatelji' biti prihvaćena.

'Prva uvodna scena rađena je još kod pilot epizode. U osnovi, posjeli smo ih u kafić i snimali gomilu njihovih snimaka dok se kartaju, a onda nam je rečeno da u tome nećemo pronaći sekvence za naslov i da ne gubimo vrijeme jer NBC to ne želi,' objašnjava Bright.

Nakon što su predali pilot bez uvodnih snimaka, s NBC-ja im je napomenuto da je početak previše spor.

'Željeli su da odrežemo dio dijaloga na početku, ali mi smo inzistirali na tome da epizoda tako započinje, jer nam je oduvijek bila želja taj osjećaj sporosti i razgovora. Odgovoreno nam je da ako ne odrežemo dio dijaloga i ne ubrzamo, nećemo biti u eteru', prisjeća se sukreator serije David Crane.

  • +35
'Prijatelji: Ponovno zajedno' Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bright je potom stvorio uvodnu scenu u kojoj je bila uključena snimka kartanja, prošarana likovima iz 1. sezone. Dijaloge nisu dirali, ali uvodna je scena ubrzala odluku NBC-a. Kad su dobili zeleno svjetlo, počeli su planirati nešto drugo kao uvodnu špicu.

'Trebalo nam je mjesto do kojega nećemo morati predaleko putovati, na kojem bismo mogli jednostavno snimiti 'u prolazu' i koje ne traži zahtjevnu produkciju', objasnio je Crane.

  • +18
Serija 'Prijatelji' Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Producentima je savjetovano da se prošeću parcelom Warner Brosa kako bi pronašli takvo mjesto, a svi su se složili da fontana može proći kao dio New Yorka.

'Još nismo imali snimljenu tematsku pjesmu. Pustili smo im nešto za ples, a sjećam se samo da je bilo nešto funky. Zanimljivo, u uvodnoj sceni usne Jennifer Aniston izgledaju sinkronizirane s pjesmom 'I’ll Be There for You', iako pjeva neku drugu pjesmu koje se više ne možemo sjetiti', objašnjava Bright.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sukreatorica serije Marta Kauffman prisjetila se kako je ekipa uvodnu scenu snimala u vrlo hladnoj noći, plešući i glumeći i nekoliko unaprijed planiranih dijelova.

'Fontana je bila hladna, a oni su bili tako divni i tako su se sjajno bacali tamo', rekla je Kauffman, a Bright se nadovezao da su snimali oko četiri sata, do 2 sata ujutro.

U konačnici, uvodna scena je postala jedan od najprepoznatljivijih dijelova serije, a iako su aktualni isječci iz sitcoma uvijek bili uključeni u ovodnu scenu, svih 10 sezona uključivalo je i igru glumačke postave u fontani.