ODLAZAK DOBRE DUŠE HOLLYWOODA

Kolege se emotivnim porukama opraštaju od voljenog Stanforda iz 'Seksa i grada': 'Sačuvaj mi mjesto, jer znaš da želim biti za tvojim stolom gore'

22.09.2021 u 10:13

Bionic
Reading

Zvijezde serija 'Seks i grad' i 'Zločinci u odijelima' oprostile su se putem društvenih mreža od 57-godišnjeg kolege Willieja Garsona, koji je u utorak izgubio bitku s rakom gušterače, ne dočekavši ponovno pokretanje serije, ovoga puta pod nazivom 'And Just Like That...', za koju je već snimio scene. Kolege glumci, ali i kreatori i izvršni producenti serije 'Seks i grad', složni su u ocjeni da je odlaskom Garsona svijet postao mračnije mjesto

Garson je u HBO-ovoj seriji i njezinim spinoff filmovima glumio Stanforda Blatcha, najboljeg prijatelja Carrie Bradshaw (Sarah Jessice Parker).

Kreator serije 'Seks i grad' Darren Star pokojnog Garsona opisuje kao 'slatku i urnebesno smiješnu dušu od čovjeka'.

'Willie nas je sve dirnuo svojim velikim srcem i nesebičnim duhom. Čovjek iza Stanforda bio je otac pun ljubavi, osoba časna prema svojim prijateljima, koja je zračila ljubaznošću prema svima. Otišao je prerano', rekao je o preminulom Garsonu za časopis People Star.

Izvršni producent Michael Patrick King kaže kako Garsonov duh i predanost nikad nisu izostali na setu.

'Obitelj 'Seksa i grada' izgubila je jednog od svojih, našeg nevjerojatnog Willieja Garsona. Njegov duh i njegova predanost zanatu bili su svakodnevno prisutni na snimanju serije 'And Just Like That...'. Bio je tamo, davao sve od sebe, čak i dok je bio bolestan. Njegova nevjerojatna darovitost kao glumca i osobe svima će nedostajati. U ovom tužnom i mračnom trenutku tješimo se uspomenom na njegovu radost i svjetlo', rekao je za People King.

  • +5
Willie Garson Izvor: Profimedia / Autor: Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

'U svijetu je malo manje radosti i pomalo sivlje zbog ugašenog svjetla Willieja Garsona. Krasio ga je divan, razigran duh i zahvalan sam što sam imao priliku to znati', kaže o preminulom kolegi glumac Jason Lewis, koji je u 'Seksu i gradu' glumio Jerryja 'Smitha' Jerroda.

Glumac Evan Handler, u seriji poznat kao suprug Charlotte York Harry Goldenblatt, kaže za People da je Garsona odmah prozvao 'gradonačelnikom'.

'Činilo se da poznaje sve i da je posvuda pozvan. Vjenčanje Elvisa Costella i Eltona Johna: Willie je bio tamo. Nikad nisam razumio zašto, niti kako. Činjenica je da je Willie bio princ. Ne samo moj gradonačelnik, već i gradonačelnik svake skupine kojoj je ikad pripadao. Što je najvažnije, Willie je bio posvojitelj udomljenog djeteta. Moje srce tuguje zbog njegovog sina, zbog cijelog 'Seks i grad' i 'And Just Like Thant...' svemira i zbog svijeta u cjelini', kaže Handler.

Od Garsona se oprostila i zvijezda serije Cynthia Nixon, napisavši na Twitteru kako je Garson bio voljen i obožavan na setu.

'Tako sam duboko, duboko tužna što smo izgubili Willieja Garsona. Svi smo ga voljeli i obožavali raditi s njim. Bio je besprijekorno smiješan na ekranu i u stvarnom životu. Bio je izbor svjetla, prijateljstva i znanja o showbizzu. Uvijek je bio vrhunski profesionalac', napisala je Nixon.

Mario Cantone, koji je glumio Garsonovog supruga Anthonyja Marentina, objavio je u utorak fotografiju s kolegom na Instagramu.

'Nisam mogao imati sjajnijeg televizijskog partnera. Razoren sam i preplavljen tugom. Oduzet si nam tako brzo. Bio si dar bogova slatki Willie. Počivaj... volim te', oprostio se od kolege Cantone.

'Tako tužne vijesti i užasno tužan gubitak za 'Seks i grad' obitelj. Naša sućut i počivaj u miru dragi Willie xo', napisala je na Twitteru zvijezda serije Kim Cattral.

Chris Noth, koji je u seriji glumio Facu, a svoju će ulogu ponoviti i u seriji 'And Just Like That...', od pokojnog kolege se oprostio na Instagramu, jednostavno napisavši 'Willie' s dodatkom emotikona srca i slomljenog srca.

Emotivnom objavom na Instagramu od Garsona se oprostio i njegov kolega iz serije 'Zločinci u odijelima' Matt Bomer.

'Posljednje što si činio kad smo se pozdravljali bilo je skinuti masku (mrzim Covid), nasmiješiti se i namignuti mi. Ne razumijem. I nije pošteno. Prošle godine si me toliko naučio o hrabrosti, otpornosti i ljubavi. Još uvijek moja glava ne poima svijet u kojem te ne mogu nazvati kad se trebam nasmijati ili nadahnuti', napisao je Bomer.

'Znam da to nije bio odraz boli kroz koju si prolazio, ali bio je pokazatelj svega što si bio i što si za mene: netko tko me podigao, tko me učinio boljim i koji me uvijek, uvijek nasmijavao. Uvijek ću te voljeti Willie Garson. Zauvijek ćeš živjeti u našim srcima i mislima. I tvoja obitelj 'Zločinci u odijelima' uvijek je tu za Nathana. Sačuvaj mi mjesto, jer znaš da želim biti za tvojim stolom gore', završio je svoju emotivnu objavu Bomer.

I Tiffani Thiessen iz serije 'Zločinci u odijelima' oprostila se od Garsona putem Instagrama.

'Willie, dragi moj slatki prijatelju, potpuno sam slomljena srca. Još mi je teško povjerovati da nisi ovdje. Borio si se snažno i s milošću u ovoj bitci. Nebo je danas imalo nevjerojatnu sreću i dobilo nevjerojatnog čovjeka. Tako te jako volim, prijatelju moj. Počivaj u miru', napisala je Thiessen.

Od Garsona su se putem društvenih mreža oprostile i druge slavne osobe kad se u utorak proširila vijest o njegovoj smrti.

'Ovo mi slama srce. Willieja Garsona, prijatelja koji me volio u mom najgorem trenutku (i uvijek mi to davao do znanja) više nema. Zbogom Fatty, uvijek ću te voljeti', napisala je na Instagramu zvijezda serije 'Moderna obitelj' Julie Bowen.

'Napustio nas je divni Willie Garson. Drag, duhovit i ljubazan čovjek, divan glumac. Prerano. Odmori se i počivaj u miru Willie', napisao je glumac Jason Alexander koji se proslavio ulogom Georgea Costanze u seriji 'Seinfeld'.

'Otišao je naš slatki prijatelj Willie Garson. Draga dušo, počivaj lako', napisao je glumac Rob Morrow koji se proslavio ulogom dr. Joela Fleischmana u TV seriji 'Život na sjeveru'.

Komičar Ben Stiller je putem Twittera poslao poruku podrške Garsonovom sinu Nathenu.

'Šaljem ljubav sinu Willieja Garsona, Nathenu. Tvoj je tata bio snažan i poštovan u zajednici kolega glumaca, stalan i predan filantrop. Zahvalan sam što sam ga poznavao, bio je stvarno sniješan', napisao je Stiller.