težak period

Katherine Heigl o turbulentnom razdoblju u kojem je od najpoželjnije postala najozloglašenija holivudska glumica

30.03.2023 u 14:32

Bionic
Reading

Nakon uloge u liječničkoj seriji i brojnim romantičnim komedijama Katherine Heigl bila je na vrhuncu svoje slave, no nekoliko izjava stjeralo ju je u kut iz kojeg ju više nitko u Hollywoodu nije htio angažirati. To je narušilo njezino mentalno zdravlje, no još uvijek čvrsto stoji iza svojih tvrdnji

Glumica Katherine Heigl najpoznatija je po ulozi u seriji 'Uvod u anatomiju', a zatim i u romantičnim komedijama 'Zalomilo se', 'Zauvijek djeveruša, nikad nevjesta' i 'Sve za lovu'. Brojne uloge u simpatičnim filmovima rezultirali su da glumica ubrzo postane jedna od najupečatljivijih profesionalki u rom-com svijetu, no njezina karijera savršen je primjer one stare 'ko bi gori, sad je doli'.

Heigl je bila prava miljenica publike, no ubrzo su počeli stizati loši komentari na račun njezine osobnosti. Producentica Shonda Rhimes, producentica hit serije u kojoj je Heigl glumila, javno je komentirala negativno ponašanje glumice s kojim se suočila na setu.

Glumicu su zbog lošeg ponašanja prozvali 'divom', a nije joj pomogla ni izjava o prikazima žena u romantičnim komedijama, u kojima je i sama sudjelovala.

'Preuveličavaju se likovi i to mi je ponekad teško. Glumim takvu kučku. Zašto je takva ubojica zabave? Zašto tako prikazuju žene? Devedeset osam posto vremena bilo je to nevjerojatno iskustvo, ali teško mi je voljeti takav film', rekla je i 'zakopala' svoje mjesto u daljnjim projektima, a javne osude postavile su glumicu na stup srama.

'Možda sam rekla nekoliko stvari koje se ljudima nisu svidjele, ali onda je to eskaliralo u 'ona je nezahvalna', u 'ona je teška', u 'ona je neprofesionalna'. Koja je vaša definicija teškog? Netko s mišljenjem koje vam se ne sviđa?', komentirala je Heigl osvrnuvši se na teško razdoblje u karijeri koje je uzrokovalo narušavanje njezinog mentalnog zdravlja. Iskreno je priznala kako je njezino stanje zabrinulo njezine bližnje, no tada nije znala način kako se boriti s narušenim duševnim stanjem.

Glumici je nedavno dijagnosticirana anksioznost i sada redovito posjećuje terapeuta, no rekla je da se sada ne boji vratiti se u Hollywood i izreći svoje mišljenje. Iako zbog jasnog izražavanja stavova u prošlosti nije prošla bajno, odlučila je da stavove neće skrivati.

  • +7
Katherine Heigl Izvor: Profimedia / Autor: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia