NIŠTA NIJE SVETO

Kate i William ponovno su na udaru: Nova biografija princa Harryja otkriva i nove tajne

16.11.2023 u 11:54

Bionic
Reading

Nova knjiga Omida Scobieja 'Endgame' odmah je 'dočekana na nož' zbog onoga što je ispisano na stranicama još jedne biografije princa Harryja. Kritke padaju ponajviše zbog tvrdnji da je princ William ignorirao bratove pozive u trenutku dok je kraljica Elizabea II ležala na samrti

Zahvaljujući, navodno, dobro upućenim izvorima iz kraljevske obitelji, biograf Harryja i Meghan, Omid Scobie, sada je napisao novu knjigu, a u kojoj, između ostaloga tvrdi kako je princ William ignorirao pozive svog brata dok je kraljica Elizabeta II ležala na samrtničkoj postelji u Balmoralu prošle godine.

Zbog svega iz palače ne kriju bijes, jer ovo je samo još jedna u nizu suludih optužbi na račun princa Williama, koja zasigurno neće pomoći njihovom već odavno narušenom odnosu.

'Čini se kako sve vezano uz kraljevsku obitelji, makar se događalo iza zatvorenih vrata u najtežim trenucima prepunim boli i tuge, na kraju javnost dozna. Ništa nije zabranjeno, a čini se da su William i Kate meta broj jedan za ovog autora. Trebalo mu je samo nekoliko mjeseci da ponovno izvadi noževe i otvori sve rane', izjavio je jedan izvor blizak kraljevskoj obitelji nakon što se javnost sablaznila najnovijim Scobijevim tvrdnjama.

Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U odlomku svoje najnovije knjige 'Endgame' Omid Scobie navodi da je princ Harry 'držan u neznanju' o kraljičinom zdravlju i to samo nekoliko sati prije nego što je umrla, te da princ William osjeća da je 'izgubio Harryja i ne želi znati ovu njegovu novu verziju'.

Scobie je inače već objavio biografiju Sussexovih pod nazivom 'Finding Freedom', a u novoj je knjizi ustvrdio kako 39-godišnji princ Harry i 42-godišnja Meghan Markle nisu imali pojma da je kraljici toliko loše da se kraljevska obitelj priprema za njezinu smrt.

To je potkrijepio i njihovim posjetom Velikoj Britaniji u rujnu 2022. kada je iz palače rečeno kako su kraljici liječnici savjetovali da odmara. 'Do idućeg jutra Sussexovi nisu imali pojma da se u Buckinghamskoj palači već planiraju posljednji sati života kraljice i prvi dani nove ere monarhije, sve dok telefon princa Harryja nije počeo zvoniti.'

SPORTSKI DUH

Urnebesni okršaj: Kate Middleton i princ William ponovno odmjerili snage na terenu

Pogledaj galeriju

Kako je opisao, bila je riječ o nepoznatom broju, na koje se Harry inače nema običaj javljati, no Meghan mu je rekla neka se javi. Javio se trenutak prije negoli je prestao zvoniti, napisao je Scobie i dodao:

'Harry te godine nije puno pričao s ocem, no ovo nije bio trenutak za nove tenzije na relaciji oca i sina. Charles mu je rekao kako on i Camilla odlaze iz Dumfries Housea u Balmoral, gdje je već, pored kraljice, bila princeza Anne. Rekao je Harryju da istog trena krene za Škotsku.'

Nakon toga Harry je navodno poslao poruku bratu i upitao ga kako on i Kate planiraju otići do Škotske i mogu li putovati zajedno, no nikakav odgovor nije dobio. Princ Harry uspio je osigurati si mjesto na avionu sa stričevima, princom Andrewom i princom Edwardom.

Knjiga bi svjetlo dana trebala ugledati 28. studenog i ne sumnjamo da će s dna ladice izvaditi još puno 'prljavog veša', ali i dodatno zakomplicirati odnose Sussexovih s ostatkom kraljevske obitelji.