NE POSUSTAJE

JK Rowling se obrušila na zvijezde 'Harryja Pottera' od kojih traži ispriku

11.04.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Zbog stava Daniela Radcliffea i Emme Watson o transrodnim osobama, autorica serijala o 'Harryju Potteru', osudila je njihove stavove i smatra da se moraju ispričati 'traumatiziranim detranzicijskim i ranjivim ženama'

Spisateljica i 'mama Harryja Pottera', JK Rowling ne prestaje svojim javnim istupima iznenađivati javnost. U svom posljednjem obraćanju obrušila se na zvijezde filmova o Harryju Potteru, Danielu Radcliffeu i Emmi Watson i to nakon što je iskritizirala slavne osobe koje su se 'priklonile pokretu kojemu je namjera narušiti teško stečena prava žena'.

Mijunašica i autorica hita koji je dobio i svoju ekranizaciju, obrušila se ovoga puta na zvijezde koje koriste svoje platforme kako bi potakla i maloljetnike na svoje tranzicije, a sve to nakon objavljvivanja izvješća o rodnom tretmanu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

JK Rowling je inače poznata kao glasna zagovornica ženskih prava, a sada je rekla kako bi se ljudi koji su podržavali promjenu spola kod djece trebali ispričati 'traumatiziranim osobama koje su se detranzicirale i ranjivim ženama koje se oslanjaju na jednospolne prostore'.

Rowling je inače bila itekako glasna u svom protivljenju da se djeci ne dopusti promjena spola, dok su Radcliffe i Watson bili otvoreni u svojoj podršci trans zajednici.

RYAN WALSH

Nekoliko dana nakon prekida, Emma Watson snimljena u društvu tajanstvenog muškarca

Pogledaj galeriju

Ona se oslonila i na izvješće vodeće pedijatrice Hilary Cass, a koje je pokazalo da je tinejdžerima u Britaniji dopušteno promijeniti spol na temelju 'iznimno slabih dokaza'. Ona je u tom izvješću upozorila da postoji 'nedostatak visokokvalitetnih istraživanja' o učincima davanja blokatora puberteta i hormona djeci te je rekla da je toksičnost u raspravi o tom pitanju postala 'iznimna'.