PODVRGNUT ĆE SE TESTIRANJU

Je li pobjednik Eurosonga čistio staklo ili šmrkao nešto zabranjeno? Evo što o svemu kaže EBU, koji je provjerio njihov stol

23.05.2021 u 19:28

Bionic
Reading

Nakon sinoćnje pobjede mladih talijanskih rockera Måneskin na ovogodišnjem Eurosongu, pojavile su se špekulacije da je frontmen Damiano David ušmrkavao sumnjive tvari tijekom finalne večeri u Zelenoj sobi. Bend je to opovrgnuo, a o svemu se oglasio i EBU

'Svjesni smo špekulacija oko sinoćnjeg video isječka talijanskih pobjednika Eurosonga u Zelenoj sobi. Bend je strogo opovrgnuo optužbe za zlouporabu droga, a dotični pjevač će se po dolasku kući dobrovoljno podvrgnuti testiranju na droge. To su zatražili već sinoć, ali EBU im to nije mogao odmah organizirati. Bend, njihov menadžment i šef delegacije su nas izvjestili da u Zelenoj sobi nije bilo droge i objasnili su da je za njihovim stolom razbijena čaša koju je pjevač počistio. EBU može potvrditi da je nakon provjere na licu mjesta pronađeno slomljeno staklo. Još uvijek pažljivo pregledavamo snimke i pravovremeno ćemo ažurirati s novim informacijama', navodi u svojoj izjavi EBU.

Podsjetimo, nakon sinoćnjeg finala Eurosonga na društvenim mrežama su se povele rasprave je li frontmen benda Måneskin Damiano David u jednom trenutku za stolom ušmrkavao kokain.

  • +5
Pobjednici Eurosonga Måneskin Izvor: Profimedia / Autor: Sander KONING / AFP / Profimedia

Damiano David je prvo na konferenciji za novinare odbacio optužbe za drogiranje.

'Gitarist Thomas Raggi je slomio staklo... To je bilo staklo. Molim vas, nemojte me to pitati. Ne drogiram se. Nikakav kokain, molim vas... Nemojte to govoriti', rekao je tad Damiano novinarima.

Damiano David je prvo na konferenciji za novinare odbacio optužbe za drogiranje. 'Gitarist Thomas Raggi je slomio staklo... To je bilo staklo. Molim vas, nemojte me to pitati. Ne drogiram se. Nikakav kokain, molim vas... Nemojte to govoriti', rekao je tad Damiano novinarima. 'Stvarno smo šokirani optužbama kako se Damiano drogirao. Mi smo zbilja protiv droga i nismo nikada šmrkali kokain. Spremni smo se testirati jer nemamo ništa za sakriti. Mi smo tu da bi svirali svoju glazbu i sretni smo zbog pobjede na Eurosongu. Želimo zahvaliti svima koji nas podržavaju!', poručili su članovi benda i putem Instagrama.

'Stvarno smo šokirani optužbama kako se Damiano drogirao. Mi smo zbilja protiv droga i nismo nikada šmrkali kokain. Spremni smo se testirati jer nemamo ništa za sakriti. Mi smo tu da bi svirali svoju glazbu i sretni smo zbog pobjede na Eurosongu. Želimo zahvaliti svima koji nas podržavaju!', poručili su članovi benda i putem Instagrama.