VEĆ PRIMA KEMOTERAPIJU

Jane Fondi dijagnosticiran karcinom, isti onaj s kojim se bori i Jeff Bridges

03.09.2022 u 08:27

Bionic
Reading

Kako je otkrila na svom službenom Instagram profilu sama 84-godišnja holivudska glumica, njezina borba s karcinomom već je počela pa se već podvrgla kemoterapiji

'Dragi moji prijatelji imam nešto osobno što želim podijeliti s vama. Dijagnosticiran mi je ne-hodgkinov limfom i započela sam već sa kemoterapijom. Ova vrsta karcinoma spada u one izlječive, 80 posto ljudi je preživjelo, stoga se osjećam pravom sretnicom', napisala je na Instagramu obožavateljima 84-godišnja Jane Fonda.

Uz to je dodala kako je sretna i zbog toga što ima 'zdravstveno osiguranje i pristup najboljim liječnicima i tretmanima', dajući time do znanja kako spada među 'privilegirane'.

'Gotovo svaka obitelj u Americi suočila se s karcinomom u jednom ili drugom trenutku, a previše njih nema pristup kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi koju ja primam i to nije u redu', rekla je Jane Fonda koja kemoterapiju prima već šest mjeseci i s liječenjem se, kako je rekla, nosi prilično dobro.

  • +3
Jane Fonda Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I ovoga je puta naglasila kako neće dopustiti da je njezina bolest ometa, kao niti njezin aktivizam protiv klimatskih promjena.

Ispod njezine objave odmah su se javile i poznate osobe pružajući joj podršku, a Naomi Campbell i Reese Witherspoon samo su neke od njih.

Inače, isti karcinom dijagnosticiran je i Jeffu Bridgesu, koji je svoju borbu također odmah podijelio sa svojim obožavateljima.