METAL LEGENDE

U problemima: Metallica otkazala koncert jer je James Hetfield pozitivan na covid

05.09.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Frontmen Metallice na društvenim mrežama objavio je vijest koja će rastužiti fanove tog legendarnog metal benda

Metallica je morala odgoditi koncert u Arizoni nakon što je gitarist i pjevač benda James Hetfield bio pozitivan na covid. 'Nažalost, covid je sustigao Jamesa. Jako smo razočarani i žalimo zbog neugodnosti koje vam je ovo prouzročilo', poručio je brojnim obožavateljima jedan od najuspješnijih metal bendova svih vremena na društvenim mrežama.

Zbog toga je bend osnovan u Los Angelesu davne 1981. morao odgoditi drugi od dva koncerta na stadionu State Farm u Glendaleu u Arizoni.

  • +6
Metallica Izvor: Profimedia / Autor: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

Nakon subotnjeg nastupa, bend, koji osim Hetfielda čine Kirk Hammett, Robert Trujillo i Lars Ulrich, podijelio je dijagnozu 60-godišnjeg glazbenika na Instagramu uz fotografiju njegovog pozitivnog testa na covid.

Kako se pisalo, nekoliko pjesama, uključujući njihov hit 'Master of Puppets', bilo je maknuto sa set liste tijekom koncerta u petak navečer, a bilo je primjetno i da se Hetfield borio s glasom te je, kako je koncert odmicao, sve više uključivao publiku.

Bend je uspio pomaknuti nastup u Arizoni, dio njihove turneje M72, za subotu 9. rujna.

Nekoliko kolega komentiralo je objavu poželjevši Hetfieldu brz oporavak.

Posebni gosti svjetske turneje M72, ponovno okupljeni metal bend Pantera, koji predvodi Phil Anselmo, poručili su: 'Nadamo se da ćeš se uskoro osjećati bolje, James.'

Inače, varijanta koronavirusa EG.5, poznata kao eris, sada je dominantan soj koji izaziva covid u SAD-u, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), te je povezana s varijantom XBB, koja kruži zadnjih šest mjeseci i ima određenu mutaciju što može izbjeći imunitet.

Ranije ove godine Bruce Springsteen (73) također je morao otkazati nastup zbog covida. Slavni glazbenik bio je pozitivan na testu u travnju nedugo nakon što je održao svoj prvi koncert u sedam godina u rodnom New Jerseyju, zbog čega nije mogao nazočiti dodjeli nagrada.

Metallica se nalazi usred turneje na kojoj promovira 11. studijski album,'72 Seasons', a puno slavnih je viđeno kako se sjajno provode na nastupu ikona thrash metala: glumac Joe Manganiello, John Travolta, Jason Momoa, Tommy Lee i John 5 iz Mötley Crüea, glumica Adria Arjona i glumac Tom Sandoval.