izviždali su ih

Grupa The Killers se ispričala publici u Gruziji, na pozornicu su doveli ruskog fana

16.08.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Američka rock grupa ispričala se u srijedu budući su na koncertu u Gruziji pozvali na pozornicu ruskog obožavatelja, što je publika popratila zvižducima u toj kavkaskoj zemlji koja ima složene odnose s Moskvom

'Nismo nikoga htjeli uznemiriti i žao nam je zbog toga', objavila je na Facebooku skupina koja ističe da je "uz stanovnike" te zemlje koja je 2008. kratko ratovala s Rusijom.

Na video snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se Brandon Flowers, vođa skupine, kako na koncertu u dvorani na obali Crnog mora u utorak navečer poziva obožavatelja da se popne na pozornicu.

Good people of Georgia, it was never our intention to offend anyone! We have a longstanding tradition of inviting people...

Objavljuje The KillersUtorak, 15. kolovoza 2023.

'Tip je Rus. Slažete li se da Rus dođe ovamo?', upitao je Brandon Flowers, na što je mnoštvo uzvratilo zvižducima.

'Ne možete prepoznati je li vam netko brat? On nije vaš brat? Svi se razdvajamo na granicama svojih država?', upitao je, nakon čega su neki gledatelji počeli izlaziti iz dvorane.

  • +2
The Killers Izvor: EPA / Autor: LAURENT GILLIERON / POOL

Ispričali su se i organizatori koncerta koji se održao u Crnomorskoj areni. 'Razumijemo osjećaje naših gledatelja', rekli su. 'Ponašanje umjetnika na pozornici nije stajalište Arene', dodali su.

Gruzijska rock grupa LOUDspeakers, koja je nastupila u prvom dijelu koncerta, napisala je na društvenim mrežama da je 'razočarana' nakon izgreda jer je Rusija 'neprijatelj i okupator'.

Izvor: Društvene mreže

Grupa The Killers, koja nastupa više od dvadeset godina, postala je šire poznata pjesmom 'Mr. Brightside' (2003.).

Gruzija, bivša sovjetska republika, primila je desetke tisuća ruskih izbjeglica od početka sukoba u Ukrajini, što ponekad potiče napetosti u zemlji koja želi ući u Europsku uniju i u NATO i koja je u 1990-im izgubila kontrolu nad dvama proruskim separatističkim teritorijima gdje su stacionirane ruske snage.