PROMJENA NA BOLJE

Donijela važnu odluku: Kraljica Elizabeta ovim je potezom oduševila ljubitelje životinja

05.11.2019 u 21:40

Bionic
Reading

Nakon što je stilistica kraljice Elizabete II, Angela Kelly, objavila knjigu u kojoj otkriva nepoznate detalje iz života britanske kraljice, u kojoj između ostalog navodi i to kako je kraljica donijela odluku da više neće nositi pravo krzno, njezinu odluku pozdravila je Udruga za zaštitu životinja PETA

Dugogodišnja kraljičina stilistica Angela Kelly otkrila je Elizabetinu namjeru u svojoj knjizi 'Druga strana medalje: Kraljica, stilistica i ormar', u kojoj je otkrila i niz dosad nepoznatih detalja o kraljičinu životu.

'Kraljičina odluka je u skladu s brojnim naprednim kupcima, tvrtkama i narodima koji shvaćaju da su umjetna krzna bolja za okoliš i da se životinje tako štite od užasnog života i krvave, bolne smrti', priopćila je PETA.

'Idući korak je da kraljičini stražari prestanu paradirati u šubarama od medvjeđeg krzna ubijenih u Kanadi', dodaju u toj međunarodnoj organizaciji.

PETA procjenjuje da se godišnje radi krzna ubije oko 100 milijuna životinja.

Prema britanskom izdanju časopisa Vogue, Kelly je napisala: 'Ako njezino veličanstvo bude prisustvovalo nekom javnom događaju na velikoj hladnoći, od 2019. nadalje, grijat će je umjetno krzno'.

93-godišnja kraljica je prošle godine zajedno sa Davidom Attenboroughom, slavnim britanskim autorom dokumentarnih filmova o Zemlji, sudjelovala u dokumentarnom filmu ITV-a u kojem je rekla da se 'zalaže za zeleniji planet'.

Mediji su ranije izvijestili da je kraljevska obitelj prošle godine prestala koristiti plastične slamke i plastične boce u svojim brojnim rezidencijama.