član žirija na novoj TV

Davor Bilman: 'Moj posao trenera komunikacijskih vještina, kao i konkretno metoda skener osobnosti, sigurno mi pomažu odrediti brzo nečiju osobnost'

31.10.2021 u 13:30

Bionic
Reading

I ove godine, u osmoj sezoni popularnog showa 'Supertalent' gledatelji mogu pratiti Maju Šuput, Martinu Tomčić, Janka Popović-Volarić i Davora Bilman kao članove žirija. Nekadašnji vladar plesnog podija, po formalnom obrazovanju ekonomist progovorio je o svom ovogodišnjem načinu ocjenjivanja i zašto se 'smekšao' u ocjenjivanju i 'duelima' sa Martinom Tomčić

'Službenu internu kladionicu nemamo, barem ja ne znam da je imamo, a svi moji kolege su uspješniji u procjeni tko će ići dalje ili pobijediti. Najbolja je Martina jer ona sve zna, pa Maja jer osjeća bilo naroda, a Janko kuži sve jer je emotivan, i onda na kraju ja', izjavio je Davor Bilman za Slobodnu Dalmaciju. Otkrio je i da navija za svoj 'zlatni gum' te da se ove godine smeškao jer su pandemija i godine učinile svoje.

Rekao je da je 'bilo je vremena za promišljanje, a promišljanje je nužno za promjenu te da s godinama čovjek drukčije percipira sve oko sebe'. 'Moj posao trenera komunikacijskih vještina, kao i konkretno metoda skener osobnosti, sigurno mi pomažu odrediti brzo nečiju osobnost, no nečija osobnost nema prevelike veze s tim ima li netko talent ili nema', rekao je simpatični ekonomist koji se bavi i psihologijom ljudi, te na tu temu ima brojne treninge.

Vodi se vrlo jednostavnim kriterijem za procjenu, a taj je 'želi li nekoga vidjeti ponovno'. Sebe bi, kaže, odlično ocijenio. Pričao je i o 'verbalnom odmjeravanju snaga između njega i Martine Tomčić. 'Verbalno odmjeravanje snaga, izuzetno je korisno za misaonu aktivnost, a i Martina i ja volimo misaono biti aktivni (možda nekada i previše). Jesmo li prešli granice koji put, sigurno jesmo. Ni ona ni ja ne možemo pobjeći od svoje osobnosti, pa je onda najlakše reći ono što moramo u tom trenutku izbaciti iz sebe. Naravno, granica nikada nije ista s jedne i druge strane', ističe Bilman.

Tom plesaču u mirovini trenutno zaokupljuju moju pažnju kizomba, bachata i salsa. 'Svakom bih preporučio neki od plesova kao antistres terapiju i put prema sretnijem i ispunjenijem životu', poručio je.

  • +3
Davor Bilman Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL