DOMAĆA SAPUNICA

10 godina nakon emitiranja: Što danas rade zvijezde serije 'Zabranjena ljubav'

04.10.2018 u 06:55

Bionic
Reading

Jedna od prvih hrvatskih sapunica s emitiranjem je krenula 2004. godine na tada novonastalom RTL-u. Brojni hrvatski glumci prihvatili su angažman na ovom projektu koji se vrtio pune četiri godine. Neki od njih i danas su aktivni u glumačkom miljeu, a ostali su se okrenuli sasvim drugim stvarima

'Zabranjena ljubav' bila je jedna od prvih hrvatskih sapunica koja je svojom radnjom brzo zainteresirala gledatelje diljem zemlje. Sve je započelo kao priča o incestuoznoj (zabranjenoj) ljubavi između brata i sestre blizanaca (Petre i Danijela) koji su razdvojeni pri rođenju te nisu znali da su u rodu. Serija se počela emitirati u listopadu 2004. godine, a snimljeno je ukupno 805 epizoda i četiri sezone.

Međutim u njoj su glumili brojni ugledni glumci, ali i neka do tada nepoznata imena, poput Zorana Pribičevića, Anite Berishe, Marija Mlinarića, Petre Kurtele, Dejana Marcikića i Marija Valentića. Evo gdje je postava nekad popularne serije točno deset godina nakon emitiranja.

Serija 'Zabranjena ljubav' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Glavnu ulogu igrala je mlada i zgodna Anita Berisha, a utjelovila je lik Petre Novak. 'Zabranjena ljubav' bio je njezin posljednji veliki glumački angažman. Statirala je u nekoliko serija i filmova, a okušala se i kao voditeljica dječjih emisija. Nakon toga vratila se svojoj struci, zaposlila kao ekonomistica i potpuno se povukla iz javnog života.

Njoj uz bok u glavnim se ulogama našao Zoran Pribičević, a u seriji je igrao Danijela Lončara. Iako je otišao nakon dvije sezone, Zoran se i poslije projekta, za razliku od svoje kolegice, nastavio baviti glumom. Do sada je dao glas u sinkronizaciji brojnih crtanih filmova, glumio je u serijama 'Bitange i princeze', 'Larin izbor', 'Mamutica' i 'Zakon' te u nekoliko filmova. Posvetio se i radu u kazalištu, a za svoje uloge i autorske radove pobrao je niz nagrada u Hrvatskoj i regiji. Bio je i nominiran za nagradu Hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg glumca u predstavi za djecu i mlade.

Bjelovarčanin Mario Mlinarić danas je poznat kao kondicijski trener, profesor kineziologije i jedan od voditelja programa 'Život na vagi', ali nekoć se bavio sasvim drugim stvarima. Okušao se kao maneken, glumac i TV voditelj. U javnosti se pojavio 2000. godine, kada je proglašen prvim pratiteljem Mistera turizma. Uloga Jakova Barišića u sapunici 'Zabranjena ljubav' donijela mu je popularnost među gledateljima, ali i šire. Također se pojavio u popularnoj televizijskoj reality emisiji 'Farma', u kojoj je i pobijedio.

Sličan put prošao je i njegov imenjak Mario Valentić, također kineziolog po struci. Svoju je televizijsku karijeru Valentić započeo kao maneken, a nakon što je postao Mister turizma, dobio je ulogu Borne Novaka u spomenutoj sapunici.

Nakon serije pobijedio je s Anom Herceg u showu 'Ples sa zvijezdama'. Imao je uloge u nekoliko domaćih serija, kao što su 'Bibin svijet', 'Hitna 94' i 'Dolina sunca'. Danas, deset godina kasnije, Valentić je i fitnes trener i promotor zdravog života.

Antonija Šola već je prije deset godina na setu serije 'Zabranjena ljubav' pokazala svoju vrckastu stranu. Osim toga, ljubav prema glazbi kojom se i danas bavi i tada je uspjela ugurati u ovaj glumački projekt.

Autorica je stihova hita 'Srce nije kamen', proglašenog najslušanijom pjesmom u 2006. godini po izboru radiopostaja, a koju je otpjevao pokojni Toše Proeski. Istoimena skladba bila je i najavna za treću sezonu ove sapunice. U seriji je glumila lik Tine Bauer.

Ona je pak u seriji glumila problematičnu mladu manekenku Lanu Kos, a sve zahvaljujući svojoj vitkoj figuri. Riječ je o Petri Kurteli, koja se i nakon RTL-ove sapunice nastavila baviti glumom, ali bez značajnijih projekata. Okrenula se kazalištu i završila studij na Umjetničkoj akademiji.

  • +25
'Zabranjena ljubav' Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX

U nekadašnjoj seriji koja je zabavljala javnost pojavila se i cijenjena hrvatska glumica Sanja Vejnović, a igrala je Viktoriju Novak. I prije serije, ali i nakon nje, Vejnović je bila jedno od traženijih imena naše glumačke scene. Glumila je u brojnim domaćim serijama i filmovima, a u svemu tome našla je vremena i za kazališni rad.

Gledatelji se iz serije sigurno sjećaju i tada mlade Mirne Medaković, glumice koja je zapravo nakon srednje škole upisala studij politologije. Život ju je odveo u sasvim drugom smjeru pa je nakon uloge u 'Zabranjenoj ljubavi' upisala Akademiju i nastavila se baviti glumom. Danas je znaju i kao mamu blizanki Zore i Kaje, zbog kojih je nakratko karijeru stavila na čekanje.

Do tada javnosti nepoznat bio je i Dejan Marcikić. Glumac i glazbenik iz Novog Sada, koji je odrastao u Splitu, objeručke je prihvatio angažman u seriji. Baš kao i njegov lik Igor Carević u sapunici 'Zabranjena ljubav', aktivno se bavio nogometom. Igrao je za HNK Hajduk Split i NK Špansko.

Godine 1997. odustaje od profesionalnog nogometa te se potpuno posvećuje glazbi kao gitarist i vokalist zadarskog grunge rock sastava Jelly Belly (danas postava Sexymotherfuckers), dok se poslije završetka snimanja 'Zabranjene ljubavi' pridružuje pratećem sastavu svoje kolegice Antonije Šole na mjestu bubnjara, a uz to je bio bubnjar sastava Juanitos, koji je djelovao otprilike dvije godine.

Možda su neki zaboravili, ali u seriji se pojavila i Jelena Perčin. Igrala je slikaricu Anu Fijan, a nakon toga dobila je brojne kazališne i televizijske ponude koje su je vinule u zvijezde. Lijepa Konavoka redala je uloge u hrvatskim sapunicama, a onda je na jednom setu upoznala i današnjeg supruga, crnogorskog glumca Momčila Otaševića, s kojim je nedavno dobila kćerkicu Lotu.

Tada još mladom i neiskusnom Filipu Riđičkom uloga Matije Lončara u sapunici bila je samo odskočna daska. Kasnije je glumio u mnogim epizodnim ulogama domaćih serija i filmova, a jedan od značajnijih angažmana mu je onaj u seriji 'Crno-bijeli svijet'. Uz to, Filip se okrenuo glazbi, koja je njegova velika ljubav, te je svirao u bendu. Ljubav prema glazbi tako ga je spojila i s domaćom glazbenicom Mirelom Priselac Remi, s kojom je nedavno prekinuo dugogodišnju vezu.