USKORO U KINIMA

Film sa stvarnim snimkama nadilazi Odiseju u svemiru!

12.12.2013 u 15:52

Bionic
Reading

Autor filma 'U Saturnovim prstenovima', koji brojni ljubitelji svemira i SF-a očekuju s nestrpljenjem, lansirao je nedavno novi trailer koji daje nagovijestiti da bi čak i legendarni Stanley Kubrick, da je živ, morao priznati da su stvarne snimke konačno nadmašile prizore iz njegove Odiseje

Film, koji se radi već godinama, trebao bi biti dovršen do kraja 2013, a u kina krenuti početkom 2014. Napravljen je od preko milijun stvarnih fotografija što su ih snimile svemirske letjelice i teleskopi poput Voyagera, Apolla, Hubblea i Cassinija. Predstavlja fascinantno animirano putovanje svemirom koje podsjeća na prizore iz najboljih znanstvenofantastičnih filmova, međutim, redatelj Stephen van Vuuren je jako pazio da sve snimke budu originalne, bez uljepšavanja Photoshopom, 3D modeliranjem ili računalnom grafikom. Dojam trodimenzionalnog kretanja temelji se isključivo na posebnoj tehnici korištenja dvodimenzionalnih fotografija '3-D Pan & Scan'. Kako bi pojačao doživljaj leta, Van Vuuren također koristi tehniku usporenih prizora 'Bullet time', koja je poznata iz filma Matrix.

Dobru glazbenu pozadinu, što klasičnu, što elektronsku, garantiraju tri zvučna imena - Ferry Corsten, William Orbit i Samuel Barber, osobito Adagio for Strings ovog posljednjeg koji je bio jedno od ključnih Van Vuurenovih nadahnuća za rad na filmu.

Produkcija se financira isključivo online donacijama.

Trailer je do sada vidjelo oko 75.000 ljudi. Pogledajte ga i vi kako biste znali što možete očekivati od cijelog filma koji bi, u potpunoj verziji, trebao trajati 45 minuta.

Djelo je namijenjeno prikazivanju na golemim ekranima u IMAX-ima te u kupolama planetarija. Onome tko ostane nezainteresiran za svemir i istraživanja Sunčevog sustava nakon gledanja 'U Saturnovim prstenovima', vjerojatno nema pomoći.