Tehnologija ODMAZDA ZA ACTA-u

Anonymous će i sutra srušiti Josipovićevu stranicu

  • Autor: S.Š.
  • 10.2.2012 14:17:09
  • 10.2.2012 12:39:02

Nakon jučerašnjeg rušenja web stranice predsjednika Josipovića, hakerska skupina Anonymous najavila je da će ponovo napasti u subotu

Anonymous je na Facebooku najavio novo rušenje Josipovićeve stranice u subotu, od 10 do 13 sati. U to se vrijeme održavaju i masovni prosvjedi protiv kontroverznog trgovinskog sporazuma ACTA.

Predsjednik Ivo Josipović je, podsjetimo, nedavno izjavio da nije protiv ACTA-e, kontroverznog trgovinskog sporazuma protiv kojeg će ove subote prosvjedovati ljudi širom svijeta.

'To je isto kao da dođete, recimo, u samoposlugu, uzmete neke artikle i kažete, gle, ovo mi je zgodno i lijepo, ja bih to uzeo i to je moje ljudsko pravo da se hranim. Iza autorskih djela stoji nečiji rad, stoji nečija egzistencija, stoje nečije investicije i apsolutno je nedopustivo da se naprosto krade s interneta. Mislim da je puno važnije razmisliti o tome kako da se za autorska djela nađe pravična cijena', izjavio je nedavno Josipović.

Anonymous je u petak već nakratko srušio stranicu predsjednika, a kao razlog novog napada navodi jednostavno: 'Zašto? Zato što podržava ACTA-u.'

Za planirani napad Anonymous će koristiti online alat za DDOS napade LOIC, koji je široko dostupan i može ga koristiti bilo tko.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još