Tehnologija VELIKI INOVATOR

Svi patenti Stevea Jobsa

  • Autor: S.Š.
  • 6.10.2011 18:15:05
  • 6.10.2011 16:02:48

Novije generacije poznaju Stevea Jobsa, suosnivača Applea koji je sinoć (po našem vremenu) preminuo od raka gušterače, kao biznismena i čovjeka koji je stvorio i popularizirao iPhone. No on spada u najveće inovatore našeg doba

Točno je da je Jobs posljednjih godina uglavnom djelovao kao biznismen, pa je zbog toga i proglašen najboljim direktorom desetljeća.

No Steve Jobs je u svojim mladim danima gotovo ni iz čega, u suradnji sa Steveom Wozniakom, izmislio moderni PC (Apple I), popularizirao ga (Apple II) i osmislio moderno grafičko sučelje (GUI) kakvo danas svi koristimo.

Zapravo, gotovo je nevjerojatno da je jedan čovjek sudjelovao u toliko tehnoloških revolucija.

iPod je revolucionarizirao način na koji slušamo glazbu, iPhone način na koji telefoniramo, iMac je bio prvo kompaktno računalo tipa 'sve u jednom' kakva su danas sve popularnija, a iPad ima dobre izglede da zauvijek promijeni način na koji koristimo računala. I u svim ovim proizvodima Steve Jobs je imao svoje prste.

Čak 317 Appleovih patenata nosi ime Stevena P. Jobsa, a New York Times prikazao je one najvažnije u ovom interaktivnom pregledu.

Pogledajte ga, a onda pogledajte svoj radni stol i prebrojite koliko predmeta koje svaki dan koristite je osmislio, usavršio ili na neki način oplemenio legendarni osnivač Applea.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još