Tehnologija ČASOPIS FORTUNE

Steve Jobs proglašen direktorom desetljeća

  • Autor: B. R.
  • 6.11.2009 9:32:17
  • 6.11.2009 7:58:20

Zasluge prvog čovjeka Applea za računalnu i srodne industrije sežu puno dalje od proteklog desetljeća, no ono što je učinio u posljednjih deset godina s punim pravom donijelo mu je titulu najboljeg izvršnog direktora

Časopis Fortune proglasio je pedesetčetverogodišnjeg Stevea Jobsa najboljim direktorom posljednje dekade. Titula je mu je dodijeljena s potpunim pravom jer Steve Jobs doveo je do prave revolucije u svijetu ICT industrija.

Pod njegovim vodstvom u proteklih deset godina Apple je odredio smjer tržišta glazbe u pokretu sa svojom obitelji prijenosnih multimedijskih svirača iPod, znatno je uzdrmao telekomunikacijskog tržište predstavljanjem mobitela iPhone, revolucionizirao je način distribucije glazbe s online dućanom iTunes, a dodatno je učvrstio 'kult Maca' Appleovim računalima i operacijskim sustavom OS X.

Nema se što zamjeriti ovom potezu Fortunea, jer iako u svijetu ICT industrija postoji još podosta ikona koje su unaprijedile načine na koji koristimo tehnologije ono što je Steve Jobs učinio u proteklih deset godina doista je impresivno. Najbolje od svega je što se prvi čovjek Applea nalazi u najzrelijim godinama života i sasvim sigurno još sadrži pokojeg asa u rukavu.


www.apple.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još