Tehnologija MICROSOFT WINDAYS11

Tportal prvi koristi prednosti Internet Explorera 9

  • Autor: S.Š.
  • 5.4.2011 15:56:06
  • 5.4.2011 14:23:54

U sklopu Microsoftove konferencije Windays11, koja se ovih dana održava u Rovinju, prikazane su nove mogućnosti Internet Explorera 9 koje je prvi u Hrvatskoj iskoristio upravo tportal

Nove mogućnosti tportala, optimizirane za pregledavanje s Internet Explorerom 9, predstavili su voditelj grupe proizvoda klijentskog softvera u Microsoftu Hrvatska Kristijan Kramarić te voditelj web razvoja Odjela za multimedijske sadržaje Hrvatskog Telekoma Goran Ljubojević.

Kako kaže Kristijan Kramarić, tportal s novim Internet Explorerom 9 postaje 'nativna aplikacija' u Windowsima 7. Posjetitelji mogu pretraživati portal, kao i telefonski imenik, iz samog preglednika, sadržaj portala može se pratiti preko web isječaka, a najvažnije vijesti dinamično se prikazuju kroz skočne popise do kojih korisnici mogu doći tako da postave kursor miša nad ikonu tportala u taskbaru Windowsa 7.

Prikazan je i novi, atraktivan prikaz galerija na tportalu, kao i mogućnost brzog pregleda sadržaja pojedinih rubrika srednjim klikom na njihov naziv na naslovnici tportala. Da bi korisnicima Internet Explorera 9 bilo lakše upamtiti sve te novosti, prikazat će im se poseban prozor s uputama gdje su opisane sve nove mogućnosti.

Sve će to u mjesecima koji dolaze biti prošireno novim mogućnostima, tvrdi Goran Ljubojević, a iz Microsofta pak poručuju da slične prilagodbe za IE9 uskoro možemo očekivati i na ostalim domaćim portalima.

Detaljan pregled svih novih mogućnosti na tportalu možete pronaći ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još