Tehnologija NAPUSTIO POSAO

Posvetio život tužbama protiv spammera

  • Autor: B. R.
  • 27.12.2010 9:54:38
  • 27.12.2010 7:56:53

Sigurno je da nitko ne voli virtualni sandučić e-pošte zatrpan spammerskim porukama u kojima se nude povećanje penisa, grudiju, odlične poslovne ponude ili jednostavno obavijesti o osvajanju milijuna na lutrijama nekakvih nepoznatih zemalja. Većina nas takve poruke automatski briše, no Amerikanac Daniel Balsam odlučio je otići korak dalje

Jednako kao i mnogi, tako i Daniel Balsam mrzi neželjenu poštu, no prije osam godina naprosto mu je prekipjelo. Ostavio je svoj posao u marketinškoj agenciji te otišao na pravni fakultet kako bi postao odvjetnik. Otvorio je web stranicu Danhatesspam.com te posvetio život tužbama protiv kompanija koje se koriste spammerskim tehnikama za promociju svojih proizvoda.

Pravni fakultet Balsam završio je 2008. godine, no već dotad iza sebe je imao dvadesetak pobjeda u tužbama protiv spammera.

Od svog životnog poziva borca protiv spama Daniel Balsam napravio je odličan biznis, a dosad je od kompanija koje je tužio dobio nešto više od milijun dolara u odštetama i izvansudskim nagodbama.

'Imam osjećaj da svojim pozivom doprinosim čišćenju interneta', izjavio je Balsam.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još