Teen 1. LISTOPADA

Danas obilježavamo Svjetski dan vegetarijanstva

  • Autor: N.LJ.J.
  • 1.10.2010 11:31:42
  • 1.10.2010 7:40:51

Prvog listopada u cijelom svijetu se obilježava Dan vegetarijanstva. U Hrvatskoj živi više od 150.000 vegetarijanaca

Prema zadnjim istraživanjima javnog mnijenja, čak 86 posto hrvatskih građana podržava vegetarijanstvo, dok se njih gotovo 30 posto izjasnilo da bi mogli i sami postati vegetarijanci. U drugim europskim zemljama razvoj vegetarijanskog pokreta je još i veći.

Ove godine Prijatelji životinja obilježit će Svjetski dan vegetarijanstva cjelodnevnim štandom na Trgu kralja Tomislava, na kojem će informirati građane o prednostima vegetarijanske prehrane za zdravlje, okoliš i životinje. U izvrstan okus jela od namirnica biljnoga podrijetla građani će se moći uvjeriti u 12 sati na degustaciji veganskog sira i vrhnja. Građani će moći probati i razne vrste biljnog mlijeka, degustirat će se i vege ražnjići, a bit će i slatkih delicija.

Na informativnom štandu održat će se i promocija glazbenog spota Why Must We Eat The Animals koji se može vidjeti i na video kanalu udruge www.youtube.com/afcroatia. Radi se o djelu losangeleskih glazbenika Grega Cipesa i Jaha Suna, projektu stranice www.OhWhyOhWhy.org, osnovane s ciljem promicanja vegetarijanstva putem multimedije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više