PREUZMI INICIJATIVU

Pozvati ga van ili ne?

25.09.2010 u 11:23

Bionic
Reading

Mnogim curama to nimalo teško ne pada i vrlo su odvažne kad je u pitanju taj, po mnogima još uvijek isključivo muški zadatak, no nekim pripadnicama ljepšega spola još je nezamislivo pozvati nekog dečka na spoj

Iako su se vremena promijenila i više nije neobično da djevojke preuzimaju inicijativu, mnoge niti ne pomišljaju na to. No ukoliko ti se sviđa neki dečko, a čini ti se da se on nikad neće odvažiti na taj korak, vjerojatno si već počela razmišljati o tome da ga sama pozoveš van. Time što se odvažila da priđeš tom dečku, pokazuješ hrabrost, a to će mnogi dečki cijeniti. Osim toga, to znači da ti je zbilja stalno do tog momka, što će mu sigurno biti pravi kompliment jer nema osobe koja ne voli kad se nekome svidi.

Zapravo, nema ništa loše u tome da neka cura pozove dečka van, jer na kraju krajeva nije ni bitno tko je to prvi učinio, premda mnoge djevojke misle da je to muški zadatak. Naravno, lakše je to reći nego izvesti ukoliko nemaš hrabrosti za takvo što niti znaš kakva će biti reakcija druge strane. Ono što bi moglo pomoći u takvoj kompliciranoj situaciji je da se prema cijeloj toj 'akciji' ne odnosiš kao pozivu za spoj. Dakle, prije svega osmisli strategiju koja neće biti previše agresivna jer se dečki pribojavaju takvih cura. Posluži se ženskim lukavstvom i iniciraj neko zajedničko druženje.

Za početak, razmisli što je to što vas oboje zanima, npr. filmovi ili neki koncert benda koji vam je podjednako zanimljiv. Započni razgovor u stilu da si vidjela da je stigao film vašeg omiljenog glumca (naravno, pripazi da nije riječ o romantičnom ili tipično ženskom filmu) i spomeni da bi ga voljela pogledati te u nekom zgodnom trenutku predloži da biste mogli zajedno u kino. Ili se požali da ti se baš vozi npr. bicikl ili igra tenis (ako znaš da i on voli te sportske aktivnosti), a da nemaš s kim – i 'ispali' poziv.

Stvar je u tome da pronađeš neku aktivnost koja vam se oboma sviđa, što bi se moglo svesti pod nazivnik neobaveznog prijateljskog druženja, jer su tako isključene trema i nervoza koje uvijek prate famozni prvi dejt. Ujedno ćete imati priliku bolje se upoznati - ukoliko se i on zanima za tebe kao i ti za njega, stvari će se vremenom spontano razviti. Pa ako misliš da bi to moglo upaliti, probaj!

Naravno, uvijek postoji i strah da će te odbiti, no onda si barem razjasnila dvojbu oko toga sviđaš mu se ili ne. Osim toga, nećeš razbijati glavu time 'što bi bilo kad bi bilo' jer si učinila sve što si mogla. Ukoliko on ne vidi da si ti super cura, ni ne zaslužuje te, jer ćeš sigurno upoznati nekoga tko će biti ponosan što si ga odabrala.