Teen SLABIJI U SOCIJALIZACIJI

Boravak pred TV-om ili računalom utječe na komunikaciju

  • Autor: N. LJ. J
  • 2.3.2010 10:27:07
  • 2.3.2010 7:39:36

Tinejdžeri koji mnogo vremena provode ispred kompjutora ili televizije, obično imaju jako loše odnose sa svojim prijateljima i roditeljima

Pokazalo je to istraživanje na 3.043 tinejdžera od 14 i 15 godina na Novom Zelandu. Tinejdžeri su anonimno ispunjavali anketna pitanja o svojim navikama u slobodno vrijeme te odnosima s prijateljima i roditeljima.

Osim ovoga, pokazalo se da općenito tinejdžeri koji su skloniji slobodno vrijeme provoditi pred ekranom imaju problema u odnosima s okolinom. Stoga rezultati ovog istraživanja staju na stranu svih onih roditelja koji uvijek pokušavaju ograničiti broj sati koje djeca provedu ispred ekrana.

Tinejdžeri koji mnogo vremena provode ispred računala i televizora manje su susretljivi prema drugima, manje brinu za osjećaje drugih ljudi te općenito ne stvaraju dovoljno jake veze s ljudima. Ovo ima jak utjecaj na njihov psihički razvoj, jer je upravo u tinejdžerskom dobu jako bitno kada mlada osoba ima osjećaj pripadnosti i snažan osjećaj vezanosti za određene ljude ili grupe ljudi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više