Teen ALI UZ NADZOR RODITELJA

Tinejdžeri koji povremeno popiju manje su nasilni

  • Autor: N. LJ. J
  • 9.10.2009 11:55:09
  • 9.10.2009 7:45:33

U Engleskoj je provedena studija na čak 10.000 tinejdžera starih 15 i 16 godina. Istraživači su zaključili da bi roditelji trebali ponekad dopuštati svojim tinejdžerima piti alkohol kako bi se izbjeglo nasilje povezano s njegovom konzumacijom prilikom izlazaka

Prema studiji, trećina je tinejdžera iskusila određeno nasilje kad je pila alkohol za vrijeme izlazaka, a 12,5 posto stupilo je u seksualne odnose pod utjecajem alkohola, što su poslije zažalili.

Stoga u studiji stoji: 'Roditelji bi trebali na pažljiv način upoznavati djecu s alkoholom jer bi ovo moglo pomoći da se djeca bolje snađu u svijetu odraslih u kojem je konzumacija alkoholna pića uobičajena.'

Nadalje se ističe da se pokazalo da tinejdžeri čiji roditelji povremeno daju piti alkohol, prilikom izlazaka manje piju te se rjeđe napiju, ali su i manje skloni nasilju.

Također, kad tinejdžeri sami kupuju alkohol, skloniji su kupovati jeftinija pića. Nadalje, oko 36 posto ih konzumira alkohol na javnim mjestima, primjerice parkovima, te ih 45 posto pati od gubitka pamćenja zbog prevelike doze alkohola. Godišnje u prosjeku popiju 44 litre vina te 177 boca piva.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više