'FINAL STORM'

Tarja završila prvi dio turneje

04.08.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Tarja Turunen, bivša pjevačica popularne finske grupe Nightwish, održala je posljednji koncert prvog dijela svoje turneje 'Final Storm' pod nazivom 'Summer Storm' na kojoj predstavlja svoj prvijenac 'My Winter Storm'

Tijekom drugog dijela turneje koji počinje na jesen razveselit će i mnogobrojne hrvatske obožavatelje koncertom 6. listopada 2009. godine u zagrebačkoj Tvornici.

Grad Kijev bio je posljednja stanica ljetne Tarjine turneje koja je u ukrajinskoj prijestolnici nastupila pred brojnom publikom Global East Rock Festivala. Tijekom kolovoza i prve polovice rujna Tarja će odmarati glasnice na otoku Antigua sa svojim suprugom i menadžerom Marcelom, a već 19. rujna započinje drugi i posljednji dio svoje turneje Final Storm Tour gdje će, između ostalog, 6. listopada nastupiti i u Zagrebu.

Tarja je oduševljena svojom prvom samostalnom turnejom otkad je napustila grupu Nightwish te nesebičnom podrškom brojnih obožavatelja diljem svijeta:

'Moram priznati da mi nikad dosad nije bilo toliko dobro na turneji. Nastupala sam na skoro svim kontinentima, ali nikad se nisam osjećala ovako dobro', izjavila je karizmatična pjevačica.

Atraktivna Finkinja školovanoga glasa u domovini je dobitnica mnogih nagrada za najbolje odjevenu žensku osobu. Njezini obožavatelji su već navikli da su njeni koncerti i poseban vizualni doživljaj, a Tarja to objašnjava činjenicom da na pozornici želi izgledati u skladu s glazbom koju izvodi.

'Većinu haljina sama dizajniram, a izgled je bitan dio mog nastupa', smatra Tarja.

Tarja je slavu stekla nastupajući s finskom skupinom Nightwish koju je napustila 2005. godine nakon što su ostali članovi benda poslali otvoreno pismo javnosti u kojem su nju i njezinog supruga optužili da se ne ponašaju u interesu grupe, da ni s kim ne razgovaraju i da ih samo zanima novac te da više ne mogu podnijeti Tarjine prijetnje da će otići bez najave i pritužbe da je zbog Nightwisha žrtvovala samostalnu karijeru. Tarja im je odgovorila također otvorenim pismom u kojem je izrazila žaljenje i tugu zbog takvog načina razlaza, ali je zato njezin suprug Marcelo bio mnogo detaljniji. Otvorio je posebnu mail adresu na koju je mjesecima primao pitanja zabrinutih obožavatelja te je svakome pojedinačno slao odgovore koje je kasnije objavio na Tarjinoj internetskoj stranici.

Ona je, pak, nakon devet godina odlučila okrenuti novu stranicu i posvetiti se samostalnoj karijeri i prvom albumu za koji je sama napisala glazbu. Obožavatelji su joj ostali vjerni i kada je krenula u samostalne glazbene vode, a ni Hrvatska nije bila iznimka. Tarja je to prokomentirala riječima:

'Počašćena sam činjenicom da i Hrvatskoj ima ljudi koji me vole, što je fantastičan osjećaj i sretna sam zbog toga. Takva podrška tjera me dalje. Željela bih sve vas vidjeti na koncertu u Hrvatskoj', poručila je tamnokosa Finkinja.