ZVIJEZDA CAMP ROCKA

Demi Lovato - cura koja živi za glazbu

15.12.2008 u 07:00

Bionic
Reading

Demi Lovato upoznali smo kao skromnu Mitchie Torres u velikom Disneyjevom hitu 'Camp Rock', a iako je tek 16-godišnjakinja, ima dugogodišnji staž u show businessu. Premda su njezine pjesme čisti teen pop rock, Demi kaže da je veliki fan - metala!

Simpatična tamnokosa cura ove godine doista ubire plodove svog dugogodišnjeg rada – tisuće joj tinejdžerica zavide jer je glumila u filmu 'Camp Rock' s Joeom Jonasom iz teen senzacije Jonas Brothers, a u rujnu joj je izašao debi album Don't Forget. Demin duet s Joeom iz 'Camp Rocka', pjesma 'This Is Me', doživio je nevjerojatan uspjeh (za ilustraciju, spot na YouTubeu zasad ima oko 10 milijuna pregleda), a Demi je trenutno najpopularnija teen zvijezda, koja opasno ugrožava status i dosad nedodirljive Miley Cyrus.

Tko je zapravo Demi Lovato? Demetria Devonne Demi Lovato je počela glumiti sa šest godina kad je izabrana na audiciji za dječju seriju 'Barney & Friends' u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća kandidata. Manje je poznato da se pojavila i u epizodnoj ulozi u seriji 'Zakon braće' i 'Just Jordan', a potom u Disneyjevoj hit seriji 'As the Bell Rings'. Ipak, u zvjezdanu orbitu lansirala ju je uloga Mitchie Torres u filmu 'Camp Rock'.

'Mitchie i ja imamo neke dodirne točke. Obje znamo što želimo i živimo za glazbu', rekla je Demi o svom filmskom liku. Iako bi mnogi pomislili da se Demi zbog glumačkog i pjevačkog angažmana uspjela riješiti školskih obveza i učenja, prevarili bi se.

'Na snimanju 'Camp Rocka' cijela glumačka ekipa je imala redovite školske satove s našim učiteljima. Ponekad nam je bilo jako naporno, ali znali smo da moramo odraditi školske obveze', kaže Demi i dodaje da su se usprkos zgusnutom rasporedu sjajno zabavili na setu.

Čini se da bi se Disneyjeva nova zvijezda, iako izvodi pjesme koje bi se mogle žanrovski svrstati u teen pop rock, voljela okušati u žešćim glazbenim vodama

'Maštam o suradnji s nekim metal bendom. Htjela bih snimiti brutalne vokalne dionice, ali da nitko ne zna da sam to ja', rekla je Demi, dodajući da se divi upravo metal glazbenicima.

'To je glazba drugačija od svih drugih žanrova. Metal glazbenici ulažu puno više od drugih kad su na sceni. Otkrila sam taj žanr kad sam bila u osnovnoj i zakačila sam se. Stvarno mi se sviđa takva glazba', otkrila je mlada Demi, a jedan od najboljih koncerata na kojem je bila je bio nastup benda Dimmu Borgir

'Bilo je nezaboravno. U svojoj crvenoj haljini sam totalno odudarala od fanova benda, ali nije me bilo briga. Super sam se zabavila. I - izgubila cipele', smije se Demi Lovato, a cijeni i grupe Maylene, The Sons of Disaster, Lamb of God, Underoath i Dr. Acula

Hoćemo li u budućnosti zbilja imati priliku vidjeti Demi u metal izdanju ili je to njezin pokušaj da se distancira od ostalih sladunjavih Disneyjevih zvijezda, vrijeme će pokazati. Demi zasad ide bolje nego je ikad i sanjala, a nedavno ju je Forbes uvrstio na šesto mjesto liste najuspješnijih novih zvijezda u 2008.
Osim što je dobila ulogu u filmu 'Princess Protection Program' u kojem će glumiti u društvu svoje najbolje prijateljice Selene Gomez, Demi će igrati i u seriji 'Sonny With a Chance', a sve se glasnije šuška i o nastavku 'Camp Rocka'.