ELLA DVORNIK:

Tinejdžeri, nemojte se žuriti odrasti!

04.07.2012 u 14:18

Bionic
Reading

Osebujna Ella Dvornik (21) rado se prisjetila svojih tinejdžerskih godina. U intervjuu koji slijedi otkrila je što ju je tada mučilo, što je slušala, kako je izgledala i druge zanimljive stvarčice. Pa krenimo!

Što ste slušali kao tinejdžerica? Tko vam je tada bio idol?
Slušala sam svašta, od death metala do popa... Imala sam svakakve faze, tj. prošla sam sve. Tad su mi idoli bili Missy Eliott,Kurt Cobain, Bob Marley... Ma od svakog žanra netko.

Kako ste izgledali kao tinejdžerica?
Izgledala sam očajno kao i svi ostali tinejdžeri. Pokušavala sam izgledati starije i zrelije, a sad pokušavam izgledati što mlađe.

Omiljeni film ili serija iz tog doba?
Film 'Edward Škaroruki'... Veliki sam ljubitelj Tima Burtona, a kad sam prvi put ugledala Johnnyja Deppa u tom filmu, zaljubila sam se! Odmah sam se pronašla u tom spoju bolesnog i stereotipno normalnog. I dan danas pogledam taj film kad me uhvati nostalgija.

Kako ste se slagali s roditeljima?
Ma joj, pa u pubertetu se nitko ne slaže s roditeljima. U biti, ja i tata smo bili na istoj valnoj duljini, a mama nam je bila mama, tako da smo skupa prolazili kroz obiteljski pubertet.

Omiljeni predmet
Hrvatski! Imala sam najbolju profesoricu iz hrvatskog na svijetu (profesorice, ako čitate ovo, osnovna škola mi je bila 1000 puta bolja samo zbog vas!!!).

 
Najgori predmet
Matematika, naravno.

Kakav ste bili učenik?

Dovoljno dobar!

Gdje ste izlazili?
Na školsko igralište, naravno. Ponekad sam otišla u Aquarius na Blackout... To su bili dobri dani.

Najveći modni promašaj iz tog vremena kojeg se danas sramite?
'Cro-a-porter', kombinacija srebrno, zebra, žuto... Ni danas ne znam što mi je bilo?

Prvo pijanstvo?
A joooj! Na Braču u Sutivanu, ja i moje tri prijateljice i pola litre voćne votke, svaka je popila dva guca i napile smo se, meni se tata smijao, a one su bile u kazni.

Najbolja uspomena iz teen perioda?
Prve ljubavi i simpatije, ima li ičeg boljeg od toga? Kad si jako uzbuđen jer ti je netko odgovorio na poruku... Prezakon!

Kako je izgledao prvi prekid i jeste li se dugo oporavljali?

Ma ne, kod mene je to brzo prolazilo... Kasnije je sve bolnije.

Kad ste se prvi put poljubili?
Pa s pet godina negdje.

Kakvi su vam se dečki tada sviđali?
Svakakvi, ovisi kakva sam bila tada. Ako sam slušala reggae, onda dečki s dreadovima, a ako sam bila u metalu, onda metalci.

Jeste li još u kontaktu s prijateljima iz srednje škole?
Ne baš, išla sam sa hiperaktivcima u razred i svi su se razišli svojim putovima. Nemamo pretjerano puno toga zajedničkog.

Jeste li bježali sa satova?
Da, bila sam majstor za markiranje... Ali samo kad je to bilo potrebno (smijeh).

Najveći problem koji vas je tada mučio?

Pa najviše me mučilo to što sam ovisila o roditeljima, manjak slobode i takve stvari... Pronalazila sam se još tada pa me sve mučilo u biti. Sad mi nedostaju ti svi problemi naspram ovih koji se događaju kad si stariji.

Što biste, da se vratite vremeplovom u teen dane, savjetovali mladoj Elli?
Da bude još luđa nego šta je. I da ne izlazi u Piranhu (smijeh).

Što se, po vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s vašim tinejdžerskim danima? Je li danas teže biti tinejdžer?
Sad neke cure sa 12 izgledaju kao da im je 18 godina... Stvarno zastrašujuće! Mislim da bi klinci trebali biti klinci, jer ovo nije normalno. I danas nije teže bit tinejdžer, danas je njima sve to puno lakše. Internet čini čuda. Iskreno, bojim se za ovu generaciju.

201710,201602 ,201575 ,201497 Jeste li imali problema s bullyingom od strane vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju?

Nije me nitko previše maltretirao, možda zbog prezimena, ali i kad mi je smetalo, nisam priznala tako da je sve to brzo prošlo. Samo bih okrenula sve na šalu.

Vaša poruka tinejdžerima?

Nemojte žuriti odrasti ni glumiti da ste stariji i zreliji, jer ispadate još djetinjastiji i gluplji.