ZABLISTAJ OVOGA PROLJEĆA

Nekoliko brzopoteznih savjeta za lijepu kosu

26.04.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Lijepa kosa može napraviti puno za nečiji look!

Kosa je zbilja moćno sredstvo zavođenja. Jedno je istraživanje tako pokazalo da bi čak oko 60 posto muškaraca radije bilo sa ženom koja ima sjajnu kosu nego s onom koja ima velike grudi!

Hladni dani koji su iza nas, vjetar, nošenje kapa i boravak u zatvorenim prostorima loše utječu na kosu. Način života, sve što jedemo, pijemo, vremenske prilike i godišnja doba ostavljaju svoj trag.

Isprobaj nekoliko sljedećih savjeta za proljetni 'make over' grive koji će izazvati zadivljene poglede.

Pravilno pranje kose
Čak ni najskuplji šamponi, balzami i gelovi i pjene nisu od pomoći ako se nepravilno koriste. Postići sjajan izgled kose ponekad nije baš tako jednostavno koliko izgleda, zato već kod pranja kose šampon treba dobro isprati toplom vodom. Potom se nanosi regenerator, a kad se radi o tankoj beživotnoj kosi, dovoljno ga je nanijeti jednom tjedno i isprati toplom vodom, ali je završno ispiranje, u svrhu postizanja sjaja, preporučljivo obaviti malo hladnijom vodom.

Četkanjem do blistavog sjaja

Redovito četkanje kose također je jako važno jer pospješuje u prvom redu izlučivanje sebuma, prirodne masnoće koja se ponaša kao lubrikant, ali i zaštitni sloj. Kosu bi bilo najbolje četkati četkama s prirodnom dlakom, a za dugu kosu najbolje su velike široke četke. Zapamti da se četkanjem postiže i prekrasan sjaj u kosi.

189795 ,189183,189263,189147Kosu treba hraniti

Kosu treba hraniti izvana, ali i izunutra. Ako je beživotna, obično joj nedostaju vitamini skupine B, biotin, vitamin C i E. Osim što treba pripaziti na zdraviju prehranu, najbolje je kosu prati šamponom neutralne pH vrijednosti s ekstraktom badema, ulja jojobe, pšenice ili propolisa, jer će je dodatno hraniti. Barem dvaput mjesečno priušti joj i dobar pakung s esencijalnim uljima i biljnim ekstraktima (maslinovo ulje, ulje jojobe i ostale kombinacije).

Proljetno čišćenje četki i češljeva
Mnogi na to zaboravljaju, no s vremena na vrijeme treba napraviti temeljito čišćenje pribora za njegu kose. Na četkama i češljevima skupljaju se masnoće iz kose i ostaci svih proizvoda za kosu pa ih dobro operi neutralnim sapunom i u toploj vodi. Isperi ih i ostavi da se posuše na papirnatom ručniku.

Rezanje vrhova

Ako si malo zabušavala tijekom zime, sad je došlo vrijeme za rezanje vrhova. Priušti si posjet frizeru i riješi se ispucanih vrhova ili zamolite mamu, prijateljicu ili sestru da ti škarama kosu dovedu u red.
Promjena frizure
Proljeće je idealno vrijeme za isprobati neki novi look. Kosu možeš prošarati i s nekoliko debljih, tek nekoliko nijansi svjetlijih pramenova koji će izgledati prirodno, a neće ti ih biti teško održavati. Takav je stil isfurala Miley Cyrus na premijeri 'Igara gladi' i dobila bezbroj komplimenata. Ako si zadovoljna bojom, možeš samo odrezati šiške, promijeniti stranu na koju se češljaš ili zamoliti frizera da te posavjetuje oko malog 'updatea' frizure (npr. može te ošišati u slojevima, asimetrično i sl.). Eksperimentiraj s ukrasima za kosu, rajfovima, ispleti trendy pletenicu sa strane, stavi ultra moderni pramen u nekoj kričavoj boji koja se ispire kao npr. kul curke Ashley Tisdale ili Avril Lavigne...