KUTAK ZA CURE

Uh, moj bivši ne prihvaća da je kraj

12.03.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Prekid veze nikad nije lak, a ponekad se zna dogoditi da jedna strana nikako ne može shvatiti da je došao kraj ljubavi

Prekid veze trebao bi biti kraj – no to je ponekad nekima jako teško prihvatiti.

Ti i tvoj dečko odlučili ste krenuti svatko na svoju stranu, no čini se da on to nikako ne može prihvatiti, pa te i dalje proganja, zove i želi te natrag. Ovakav scenarij nažalost nije nikakva rijetkost, posebno u slučaju ako si s tim dečkom i prije često prekidala, a poslije biste se opet pomirili.

'Iako više mjesecima nismo skupa, moj bivši mi se i sad barem svaki tjedan javi nekom porukom. Čak predlaže da se nađemo! Ignoriram ga, no on ne odustaje, pomalo već gubim strpljenje', kaže Lea (16).

Naravno, što je više bilo tih prekida pa pomirbi koju su nedugo potom uslijedile, to je vjerojatnije da tvoj bivši misli kako to nije ništa ozbiljno. No ukoliko misliš da je ljubavi ovoga puta zbilja došao kraj (a možda već imaš i novog dečka), a tvoj bivši ne odustaje, moraš popričati s njim o vašem odnosu.

Ako ti bivši dečko stalno šalje neke SMS-ove ili mailove, ostavlja poruke na Faceu ili Twitteru ili zove, iako si mu jasno rekla da je između vas gotovo, vrijeme je da ozbiljno popričaš s njim. Moraš znati i da svaki odgovor na poziv, poruku ili mail njemu daje nadu da još uvijek ima šanse te ga u neku ruku ohrabruješ da ti se i dalje javlja te da će te možda osvojiti ukoliko bude uporan.

 

Što napraviti? Ako bivši i dalje ne odustaje, morat ćeš ipak poduzeti i drastičnije mjere ma koliko god ti to mučno bilo. U ovakvoj situaciji teško je moguće održavati prijateljski odnos, jer postoji mogućnost da se njemu to čini kao nada da ćete se vremenom pomiriti. Zato, jasno i bez okolišanja reci da je vaša veza gotova i neko vrijeme nemoj odgovarati na njegove pozive.

Tek nakon što shvati poruku i nakon što prođe određeno vrijeme možete razmišljati o tome da vaš odnos postane prijateljski.

No ukoliko je tvoj bivši nasilan, prijeti ti ili te ucjenjuje, te nikako ne odustaje, najbolje je potražiti pomoć roditelja ili bliske odrasle osobe.