FANPIROMANIJA

Pomama za prvom konvencijom fanova 'Sumraka'

21.04.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Prva ovogodišnja konvencija obožavatelja tinejdžerskog filmskog hita 'Sumrak', ekranizacije popularne istoimene knjige Stephenie Meyer, održat će se ovoga ljeta u Dallasu. Usprkos visokim cijenama ulaznica i smještaja, organizatori su uvjereni da će zanimanje za ovu konvenciju biti ogromno

Konvencija fanova 'Sumraka' ('Twilight') pod nazivom TwiCon bit će održana od 30. srpnja do 2. kolovoza u Dallasu, Texas. Fanpiri, odnosno ljubitelji vampirske ljubavne priče o Edwardu i Belli, za ulaznicu će morati izdvojiti 255 dolara, a za smještaj u hotelu 139 dolara, no organizatore to nimalo ne brine.

'Imamo 2500 ulaznica i uvjereni smo da će sve do jedne biti rasprodane', kaže Becka Grapsy, jedna od organizatorica  konvencije.

Prema njezinim riječima, za ulaznice za TwiCon zainteresirani su ljudi sa svih strana svijeta i različitih uzrasta, od 11-godišnjih djevojčica pa do umirovljenica.

U tri dana, koliko će trajati konvencija TwiCon, fanpiri će imati priliku vidjeti glumce iz Sumraka kao što su Peter Facinelli, Jackson Rathbone, Kellan Lutz, Ashley Greene, Mike Welch i Christian Serratos.

Osim toga, nastupit će i bendovi čija je glazba inspirirana 'Sumrakom' - Twilight Music Girls, Bella Cullen Project i The Mitch Hansen Band.

Naravno, cijelo će se vrijeme voditi okrugli stolovi i rasprave na temu knjiga Stephenie Meyer i filma, bit će ograniziran bal pod maskama (poput onog opisanog u 'Mladom mjesecu') a fanpiri će se moći opskrbiti prigodnim rekvizitima poput obojenih vampirskih leća i majica s likovima iz 'Sumraka'.

Film 'Sumrak' s Robertom Pattinsonom i Kristen Stewart u glavnim ulogama doživio je ogroman komercijalni uspjeh, a fanovi nestrpljivo iščekuju i sljedeće nastavke.