GLAZBOM PROTIV NASILJA

Tony Cetinski rekao stop maltretiranju

25.10.2011 u 14:51

Bionic
Reading

Najveća hrvatska muška glazbena zvijezda, Tony Cetinski, jutros je u programu Antene Zagreb stala na stranu zlostavljane i maltletirane djece u hrvatskim školama

Tony Cetinski rekao je podržao akciju Glazbom reci STOP maltletiranju. Najpopularniji hrvatski pjevač jutros je rekao odlučno ne maltretiranju u prostorima škola i izvan njih.

'Iako sam odrastao u malom gradu kao što je Rovinj, gdje nije bilo puno slučajeva maltretiranja među učenicima, znam da to nije bio slučaj u drugim školama i sredinama. Svi zajedno trebamo reći odlučno ne bilo kojem obliku maltretiranja i zlostavljanja. U prostore škola i oko njih trebalo bi postaviti zaštitare ili neku vrstu redarske službe kako bismo bili sigurni da će školarci biti zaštićeni. Naravno, i u vlastitim domovima trebamo ukazivati na problem nasilja i raditi sve kako bi se ono spriječilo i zaustavilo', rekao je Tony Cetinski

Gostovanjem u jutarnjem programu Antene Zagreb brojne osobe iz društvenog života Hrvatske ukazivat će na probleme nasilja i zajedno sa slušateljima predlagati rješenja kako bi djeca bez straha iz dana u dan u školu išla nasmijanih lica.

Dosad su se akciji uz Tonyja Cetinskog pridružili zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i glazbenik Jacques Houdek.

Akciju su prošle godine podržale brojne poznate osobe među kojima i Gibonni, Tony Cetinski, hokejaši Medveščaka, nogometaši Dinama itd. Svoju potporu akciji Antene Zagreb dao je i planetarno popularni pjevač Sting.

U sklopu akcije Antena Zagreb proglasila je i 10. studenog Danom bez maltretiranja, a nadaju se da će taj datum postati tradicionalan.

Ovogodišnja akcija poziva sve učenike škola da prijave i predlože svoje glazbene bendove putem Facebook profila Antene Zagreb, a jedan od bendova bit će nagrađen kompletnom opremom za svirku. Finale akcije održat će se 10. studenog 2011. u školi nagrađenog benda, kada će im se na pozornici pridružiti i zajedno s njima svirati vodeće zvijezde domaće estrade.