TPORTAL.HR DAJE SVE OD SEBE

Dobitnici 24.-27. prosinac

27.12.2010 u 13:24

Bionic
Reading

U Božićnom raspoloženju aktivirajte svoju kreativnu stranu te u nagradnom natječaju osvojite mobitel Sony Ericsson Aspen, CD-e, knjige, programe za vježbanje, ulaznice za La Boheme u KD Lisinski, Braun četku za kosu i doček Nove godine u klubu Gallery

Kako bismo još jednom našim čitateljima koji nisu u mogućnosti ujutro surfati tportalom omogućili ravnopravno sudelovanje u nagradnjači, vaš zadatak preko vikenda je poslati priču na temu 'Po čemu pamtim 2010. godinu' na mail tportal@tportal.hr, a najdoljmljivije, bilo tužne, vesele, ozbiljne ili neozbiljne, biti će nagrađene.
Detalje pročitajte u pravilniku

Universal Music poklanja jedan CD Mariahe Carey i Kanyea Westa te dva CD-a Annie Lennox.


Annie Lennox, 'Christmas Cornucopia'

Jedna od najuspješnijih i najtalentiranijih umjetnica s kraja 20. stoljeća, Annie Lennox, ponovno se vratila na veliku scenu u novom ruhu. Sredinom studenog Annie je izbacila svoj šesti solo album 'Christmas Cornucopia' - kolekciju svečanih božićnih pjesama i novom kompozicijom 'Universal Child'. Glazbu za album uglavnom je snimila sama Annie u suradnji s producentom Mikeom Stevensom. Ipak, da bi pjesme dobile originalni prizvuk kakav je Lennox zamislila, dvojac je surađivao i s orkestrom od čak 30 članova, a neki su dijelovi snimani i u Južnoafričkoj Republici zbog suradnje s Afričkim dječjim zborom. Album je u isto vrijeme klasičan i suvremen, veličanstven i polemičan s vintage prizvukom.


Mariah Carey, 'Merry Christmas II You'

Album 'Merry Christmas II You' trinaesti je album Mariah Carey i drugi blagdanski. Uz klasike 'The First Noel', 'Little Drummer Boy', 'O Little Town of Bethlehem', 'O Come All Ye Faithful', na albumu se nalaze četiri originalne pjesme koje je napisala sama Mariah, uključujući i singl 'Oh Santa'. Na albumu su radili poznati producenti Randy Jackson iz American Idola, više puta platinasti Jermaine Dupri, James Poyser (Aretha Franklin, The Roots, Lauryn Hill..) i osvajač Grammy/Tony/Emmy nagrada Marc Shaiman.
Mariah bi u svojoj glazbenoj karijeri mogla srušiti još neke rekorde. Otkako postoji (1958) na Billboardovoj ljestvici je tek Beatlesima pošlo za rukom imati čak 20 pjesama broj jedan, a Mariah je nedavno došla do broja 18, čime je prestigla i besmrtnog Elvisa s 17 hitova.


Kanye West, 'My Beautiful Dark Twisted Fantasy'

Kanye West je objavio jedan od najzanimljivijih i najoriginalnijih hip hop albuma svih vremena! I u svakom slučaju jedan od najboljih albuma 2010. godine. Lijepo je da smo još uvijek spremni na iznenađenja, ne samo kada je Kanye u pitanju, već hip hop kao takav. Gospodin West najavljivao je ovaj uradak kao povratak korijenima, tvrdom, uličnom i underground hip hopu, no iako većina gostujućih produkcijskih imena koja su se trebala naći na njemu ipak nisu upala u konačan izbor stvari (izuzev RZA-e, koji supotpisuje briljantan uvodni mračnjak 'Dark Fantasy'), rezultat je dijelom uistinu tvrd, beskompromisan i retro, ali svejedno upakiran u jednu prekrasno kaleidoskopsku, mozaičnu zbirku u osnovi prog rap eksperimenata, koji variraju od sempliranja prog rock ikona (King Crimson u fenomenalnom singlu 'Power') do 'sviranja' solaža filtriranim vokalima, afričkog tribalizma, electra, zborova, digitalije, soula.

V.B.Z. vam poklanja knjige 'Mađioničari', 'Ruža u oluji' i 'Ramones'


Lev Grossman, 'Mađioničari'

Quentin Coldwater talentiran je i inteligentan sedamnaestogodišnjak koji dosadu svakodnevnice razbija čitanjem ciklusa fantastičnih romana o magičnoj zemlji Filoriji. No nakon što se neočekivano nađe na tajnom ekskluzivnom fakultetu za čarobnjaštvo život mu se preokreče naglavačke i on shvaća da je bio itekako u krivu kad je mislio da magija nije stvarna.


Mile Stojić, 'Ruža u oluji'

Osim što je jedan od najmoćnijih pjesnika na našim prostorima, Mile Stojić je umjetnik novinarstva, i to onog novinarstva koje postupno nestaje, koje se povlači u zadnje rovove pred svakodnevnim naplavinama trivijalnosti, pred svim tim senzacionalnim i spektakularnim i ekskluzivnim informacijskim obiljem koje služi zaglupljivanju i držanju u pokornosti. Gotovo bi se moglo reći da knjige poput ove imaju spomeničku vrijednost, ne samo zbog svojeg sadržaja, nego kao podsjetnik na vrijeme kada je za bavljenje novinarstvom trebalo imati pameti, stila i morala … U svakom od Stojićevih zapisa ima više morala – dakle kreativnosti, dakle otpadništva – nego u godišnjim kompletima kurentnih tiskovina. Zato je i naslov ove knjige najuputnije čitati kao skicu za portret njenog autora


Jim Bessman, 'Ramones'

Joey, Johnny, Dee Dee, Tommy, Marky, Richie, C.J.... Svi su ti dečki bili Ramones, neki dvije gaže, drugi nebrojeni niz turneja. Karijera duga dvadeset i dvije godine zapravo nikada nije ni prestala jer danas su Ramonesi jednako popularni kao i na samom početku karijere. Dečki iz New Yorka uočljivi po svojoj visini i kožnjacima iz kojih se nikad nisu skidali nisu mogli ni zamisliti kakav će uspjeh ostvariti, a kamoli da će njihove pjesme definirati zvuk i stav sedamdesetih godina. Cure su vrištale na njihovim svirkama, a dečki su željeli izledati kao oni. Svojim uzastopnim gažama korak po korak osvajali su američku scenu, a s vremenom pokorili i ostatak svijeta. Na listi najutjecajnijih rock izvođača svih vremena Ramonesi kotiraju vrlo visoko, tik do Elvisa Presleyja, Beatlesa, Rolling Stonesa i Led Zeppelina. Njihov utjecaj na punk i rock scenu očit je do danas.

Egmont će najmlađe razveseliti knjigom '365 priča za laku noć'

Osigurajte sebi i svom djetetu nezaboravnih pet minuta svake večeri! Nova priča za laku noć za svaki dan u godini! Puno likova, puno zbivanja, puno slika za sladak san!

Makronova poklanja dva programa za vježbanje.



Afterwork program vježbanja

Neposredno poslije posla, a prije odlaska kući dođite na Afterwork program vježbanja te se kvalitetno opustite kroz tjelesnu aktivnost i svjesno disanje. Usvojite navike istezanja i metode opuštanja (primjenjive i na poslu), tehnike postizanja fleksibilnosti te aktivnosti koje će vas rasteretiti kroz igru.

Do In – vježbe za savršen sklad

Do In je umijeće orijentalne samomasaže i istezanja u svrhu poboljšanja fizičke kondicije, postizanja emocionalnog i mentalnog mira. Idealan je za povećanje vitalnosti organizma, relaksaciju i eliminaciju stresa.

Iz Sony Ericssona nam dolazi mobitel Aspen

Sony Ericsson Aspen dio je serije GreenHeart, čime kompanija daje jasno do znanja da ima određene ekološke karakteristike. Uređaj također ima zaslon osjetljiv na dodir dijagonale 2.4 inča, razlučivosti 240 x 320 piksela, no i potpunu tipkovnicu, 3.2-megapikselnu kameru sa 4x digitalnim zumom, podršku za reprodukciju cijelog niza multimedijskih formata, jednostavan pristup internetskim sadržajima preko jedne pripadajuće tipke te svu silu dodataka namijenjenu poslovnom korištenju. Aspen pokreće Windows Mobile u verziji 6.5.3, potpune dimenzije iznose mu 117 x 60 x 12,45 milimetara, a teži 130 grama.

U sklopu Dana dvorane KD Vatroslava Lisinskog nudi jednu od najatraktivnijih opernih produkcija - Puccinijevu operu La Boheme. Za naše čitatelje pripremili smo dvije ulaznice.



Giacomo Puccini: La Bohème, 29. prosinac, početak u 22 sata

Zeffirellijeva produkcija Puccinijeva evergreena, hvalospjeva o ljubavi dvoje mladih i boemskom životu, oduševila je generacije ljubitelja opere, a publika diljem svijeta imala je priliku u njoj uživati u u izravnom prijenosu ciklusa The Met: Live in HD. Uz dirljive izvedbe slavne Angele Gheorghiu kao krhke krojačice i Ramóna Vargasa kao njezina poetičnog ljubavnika, Puccinijeva uspješnica još je jedanput zasjala u punom sjaju.

Braun predstavlja četku za kosu Satin Hair Brush Iontec

U svijetu njege kose Braunova je ionska tehnologija već prepoznata po svojoj sposobnosti pružanja nevjerojatnog sjaja i glatkoće kose, bez obzira radi li se o sušenju, ravnanju ili kovrčanju. No, jeste li znali da od sada svoju frizuru možete oblikovati i bez visokih temperatura? Zamislite praktičnu četku koja se jednostavno koristi, a pruža vam trenutačan sjaj i glatkoću uvijek i svugdje, čim pritisnete prekidač? Upravo to vam donosi četka za kosu Braun Satin Hair s tehnologijom Iontec: savršena nova četka koja će postati obvezni dio svake ženske torbice. Bez obzira je li vaša kosa kovrčava ili ravna, duga ili kratka, svakodnevno četkanje ovim fantastičnim Braunovim izumom opravdat će sva vaša očekivanja, pružajući vašoj kosi trenutačan sjaj i glatkoću svakim potezom. Ključ uspjeha zasniva se na otpuštanju iona kroz posebno oblikovanu mlaznicu u jezgri četke. Pritiskom na prekidač iz središnjeg se sustava izravno na kosu otpuštaju nabijene čestice. U dodiru s kosom čestice kreću u akciju, pronalaze oštećena i nepravilna područja, pomažu ih zagladiti smanjujući statički elektricitet i broj neposlušnih vlasi te značajno pojačavajući sjaj i vraćajući glatkoću.

Klub Gallery vodi jednog čitatelja ili čitateljicu na doček Nove godine

Provedite nezaboravan doček 2011. godine u klubu Gallery na dva floora sa četiri DJ-a uz vrhunski catering kroz cijelu noć, piće dobrodošlice i šampanjac u ponoć!
Cijena ulaznica u pretprodaji je 150 kn, a na dan dočeka 200 kn.
Pretprodajna mjesta: Shoe be do dućani (Gajeva, Avenue Mall, City centar one, Arena Centar), Yabani caffe (Vrbani, Kruge) i Gallery club.
Informacije i rezervacije stolova: 099/ 444 2 444.

Priče na temu 'Po čemu pamtim 2010. godinu' šaljite na mail tportal@tportal.hr. U prijavi je obavezno navesti ime, prezime, adresu, e-mail adresu i broj telefona/mobitela.

Sudjelovanjem u natječaju sudionici se prijavljuju za bilo koju od navedenih nagrada. Kako bi nagradili što više čitatelja navedene dnevne nagrade ćemo raspodjeliti na više dobitnika. Dnevne nagrade će biti rapoređene u poklon pakete koji će sadržavati jednu ili više nagrada.

Imena dobitnika i pripadajućih im nagrada objavit ćemo u ponedjeljak, 27. prosinca do 14 sati.

Dobitnici:

Snježana Šala iz Gradišća (CD Kanyea Westa i jedna ulaznica za doček Nove godine u klubu Gallery)

Bok! Po čemu pamtim ovu godinu? Hmmm, još uvijek mi je u svježem sječanju to da sam prije nekoliko dana napunila okruglih 30. godina!!! Ajme meni!!! Ali ne osjećam se kao da imam toliko.
Za ostalo baš vam se i nemam s čime pohvaliti jer sam u drugoj polovici ove godine izgubila dva vrlo bliska člana obitelji. No, nećemo sada o tužnim temama, ipak Božić dolazi sutra! Ako se odlučite udijeliti mi koju nagradu bit će mi jako drago i bit će to jedno lijepo sjećanje na kraj 2010. godine.

Dubravka Azenić iz Bilja (Mariahe Carey i knjiga '365 priča za laku noć')

Tportalu, evo moga rezimea 2010. g, odnosno po čemu je pamtim, ovako nabrzinu:

loše:
- svinjska gripa, čini se, i nije samo svinjska
- izvadili mi žuč, dobila koju kilu
- ukinuli mi božićnicu
- izgubila ključ od auta
- vlast nam se nije promijenila
- moja 10-godišnja trudna mačka tragično skončala život

dobro:
- moja unuka propuzala, prohodala, progovorila, protrčala, propsovala, propjevala...
- bila sam malo na moru
- nisam dobila otkaz
- nisu mi isključili struju
- nisam ništa slomila
- smijala se koliko god sam mogla
- dobila nagradicu na tportalu (?)
Sve u svemu, srednja žalost, ali može proći!

Ana Vujević iz Zagreba (Afterwork program vježbanja za jednu osobu)

2010. godinu pamtim jedino po dobrim partyima i zabavi. Dečka nisam još našla, smršala malo jesam (2 kg) i još uvijek studiram pa žicam starce pare. Uglavnom sve u svemu je godina bila u redu, ali stvarno ne bih voljela pamtiti 2010. po tome što me tportal još uvijek nije nagradio.

Maja Kranjec Sušac iz Dugog Sela (Do In – vježbe za savršen sklad za jednu osobu)

Nikada neću zaboraviti kraj veljače kad sam posumnjala da sam napokon trudna i kad sam za to dobila lječničku potvrdu. Kada smo već skupili novac za umjetnu oplodnju, dobili smo najljepši dar na svijetu. Pet godina čekanja je iza nas. Meni je tada bio Božić,a 24.10. kada smo zajedno u Petrovoj dočekali našeg Luku sreći i suzama nije bilo kraja. Eto, ovo je moja najbolja godina do sada, moje remek djelo sada spava kraj mene i smješi se u snu!

Željka Čempuh iz Zagreba (dvije ulaznice za operu La Bohème, 29. prosinac u KD V. Lisinskog)

Godinu 2010. pamtit ću prvenstveno po tome što je to godina u kojoj je umrla moja baka. Ona mi je bila kao mama, čuvala me, učila me i pazila kroz čitav moj život.
Živjela je uz mene 24 godine i voljela bih da je doživjela da vidi barem svoje unuke. Ali na žalost nju sam zauvijek izgubila i mogu je čuvati jedino u svojem sjećanju.
Ne prođe ni jedan dan da je se ne sjetim i da ne poželim da je tu. Na žalost godina nije bila prožeta nekim sretnim trenucima, stoga se nadam da će iduća biti puno
bolja i bez previše tužnih situacija. Zato svima želim puno sreće, zdravlja i veselja u 2011. godini! Veselite se malim stvarima i uživajte sa svojim bližnjima, jer nikad
ne znate kada ćete ih izgubiti i kada će upravo današnji dan biti posljednji!

Nikolina Levatić iz Knegineca Gornjeg (četka za kosu Braun i knjiga 'Mađioničari')

Kratko i jasno: po Šeherezadi! :)

Ivana Batinović iz Kule Norinske ( CD Annie Lennox i knjiga 'Ruža u oluji')

Neću biti sladunjava i pričati da 2010. pamtim samo po ljubavlju i osmijesima. Neću ni ići na kartu sažaljenja i pričati da 2010. pamtim po svim lošim stvarima koje su se dogodile. Toliko je u životu lijepih stvari na kojima možemo i moramo biti zahvalni, ali smo ih već uvrstili u našu svakodnevnicu i uzimamo ih zdravo za gotovo. Međutim, ove godine dogodile su mi se tri stvari koje ne spadaju u tu kategoriju i koje ću uvijek pamtiti:
1.) Nakon pet godina čekanja, napokon sam otišla na koncert najdražeg benda. Tu je bilo toliko novih doživljaja i iskustava da ne stane u ovaj mail (provjereno jer sam opisivajući događaj ispisala 9 stranica u Wordu)
2.) Sa osmeročlanim društvom izradila sam najveću rođendansku čestitku na svijetu visoku 10 m i široku 7 m (dok je zatvorena!). Možda nije ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, ali ta dva dana izrađivanja i osjećaj ponosa neću nikada zaboraviti.
3.) Guettin koncert u Sarajevu prije nekoliko dana. Ne slušam Guettu, ne znam mu nego pet pjesama, ali biti u prvom redu s najboljim društvom na svijetu, šalama se boriti protiv hladnoće, glupirati se do iznemoglosti i pješačiti kući na -7°C = NEPROCJENJIVO!
*Those will be the best memories*
Ta tri događaja pretvorila su 2010. najupečatljivijom godinom u mom životu. Još kad bih osvojila neku nagradu, to bi bio šećer na kraju godine ;)

Serbo Hušidić iz Zagreba (mobitel Sony Ericsson Aspen)

2010. godinu pamtim po, sportskim rječnikom rečeno,'visinskim pripremama' svekolikoga hrvatskog pučanstva za sportsku disciplinu koja se zove hrvatski triatlon:
dizanje kredita,
plivanje u dugovima i
preskakanje rata.

Željko Hrg-Matušin iz Križevaca (CD Annie Lennox i knjiga 'Ramones')

Čitao sam tportal jutro svako,
Od kompjutora se zbog tportala nisam mako'.
Dobre i loše vijesti svakoga dana nam je dragi tportal donosio, a na kraju godine, ja sam ga za poklon prosio.

Mobitel baš bi mi trebao novi,
Ovaj moj stari više ni signal ne lovi.
Plaću su mi smanjili godine ove
Tako da sada slabo imam i love.

Auto mi se pokvario,
No ja za to nisam previše mario,
I dalje sam cure bario.
Ali kada mi je račun za popravak došao,
Bome mi je dan u suzama prošao.

2010. godina bila mi je prilično glupa,
Ali kad pomislim na Novu, već mi srce lupa.
Puno sam radio, malo zaradio,
Bolje da sam krumpir sadio.

Sanadera su konačno uhitili,
No mnogi su i druge podmitili.
Mamić je imao opet ispad u nizu jedan,
Mislim da je sada konačno zatvora vrijedan.

I konačno, baš sam se ludo zaljubio,
Od sreće sam poludio.
Dane ja više nisam gubio,
Već sam svoju dragu snubio.

Nadam se da će mi godina barem dobro završiti, Pravila igre ja neću kršiti.
Jedino dobro što bi se moglo destiti još godine ove, Da mi tportal darove donese nove.

Ništa još ove godine dobio nisam,
A stalno nešto tportalu pisam i risam.

Svi dobitnici će o preuzimanju nagrada biti obavješteni putem maila.