VIŠE OD PEDIKURE

Imate li 'dizajnerska stopala'?

01.07.2010 u 15:22

Bionic
Reading

Kako bi im manolice što ljepše stajale, Amerikanke ne prežu ni od čega, odlaze na operacije stopala, skraćuju preduge nožne prste… Naučite što i kako, naravno bez kirurga, činiti za ljepotu vaših nožica

Američki plastični kirurzi doslovno su korak ispred svojih svjetskih kolega, što dokazuju i sve traženijim zahvatima oblikovanja stopala. Amerikanke kojima su cipele fetiš i po svaku cijenu žele nositi Manolova i Louboutinova remek-djela, ali imaju problema s neuglednim nožnim prstima, problem rješavaju operacijom. Kako bi imao idealnu dužinu, drugi prst treba biti neznatno duži od palca. U protivnom, deformira se i ružno strši iz dizajnerske sandale.

Neke nemaju problema samo s dužinom nego i debljinom. Iako je koža na tabanima četiri puta deblja nego na ostatku tijela, s vremenom se stanjuje. Zato su sve traženiji 30-minutni postupci ubrizgavanja kolagena u jastučiće nožnih prstiju, a rezultati su vidljivi i do godinu dana.

Da bi stopala u japankama i sandalama bila lijep prizor, dovoljno je ako ih redovito njegujete. Osnove pedikure u kućnoj radinosti podrazumijevaju tri koraka. Tjedni piling odumrlih stanica kože osigurava uvijek njegovana stopala, bez straha od neugodnih zadebljanja i bolno ispucanih peta. Savjetuje se ravno rezanje ili turpijanje noktiju kako bi se izbjeglo urastanje. S tim da kožicu oko noktiju ne treba rezati, nego je nakon tuširanja treba 'pogurati' baby-štapićem. Zatim slijedi neizbježna hidratacija. Kako nakon svakog tuširanja vjerojatno nanosite mlijeko za tijelo, ne zaboravite ga umasirati i u stopala.

Jednom tjedno upotrijebite trik koji koriste manekenke prije važnijih snimanja. Prije spavanja na stopala umasirajte hranjivu kremu ili vazelin, navucite pamučne čarape i otiđite na počinak. Stopala će ujutro biti mekana kao pahuljice.

Problem natečenih stopala trenutačno rješava obična kupka, točnije nekoliko ih minuta naizmjence umačite u toplu pa u hladnu vodu.

Više o specijaliziranim proizvodima za njegu stopala i nogu doznajte u našem Izlogu…